Dujković na klupi reprezentacije Gane

Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dujković na klupi reprezentacije Gane



Srpski trener Ratomir Dujković postao je danas selektor fudbalske reprezentacije Gane. Dujković je sa Fudbalskim savezom Gane potpisao dvogodišnji ugovor, a na mestu selektora zameniće Marijana Bareta, koji je u septembru podneo ostavku kako bi vodio portugalski Maritimo.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i trener u FSSCG već je vodio nacionalni tim Ruande, a sa njim je ranije ove godine došao i do finala Kupa afričkih nacija. Bio je i na čelu reprezentacija Venecuele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Burme, a takodje i u stručnom štabu Crvene zvezde, kada je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona.

Prvi ispit novog selektora Gane biće u martu sa Kongom u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj.

Gana se nikada nije kvalifikovala na završni turnir Svetskog prvenstva, a trenutno je druga na tabeli grupe 2 afričke kvalifikacione zone. Prvoplasirani fudbaleri Južne Afrike beže joj za jedan bod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.