Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugujemo osam miliona evra

Novi predsednik Crvene zvezde, posle ostavke Toplice Spasojevića, biće izabran u narednih 60 dana. Zvaničnih kandidata još nema, ali se nagoveštava da bi u budućnosti klubom mogli da „komanduju“ legendarni Dragan Džajić i bivši finansijer Marko Mišković ili trofejni fudbaler Vladimir Jugović, potpomognut biznismenom Filipom Cepterom. Do tada, glavnu reč na „Marakani“ vodiće Dobrivoje Tanasijević, v. d. predsednika, i Dragan Ninković, v. d. generalnog sekretara, dok će u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nekoliko dana biti izabran i privremeni sportski direktor.

Posle odlaska kompletnog Upravnog odbora i rukovodioca „crveno-belih“ očekuje se da klub napusti i češki trener Zdenjek Zeman.

- Danas ćemo se sastati sa njim i doneti odluku da li odlazi ili ostaje. Osnovni problem su loši rezultati, a pare imamo i moći ćemo da isplatimo Zemana, ukoliko dobije otkaz - poručio je Dobrivoje Tanasijević.

Tokom devetomesečnog rada prethodne uprave nagađalo se da je klub u minusu od 16 miliona evra. Taj iznos, ispostavilo se, znatno je manji.

- Finansijska situacija je ista, možda čak i bolja nego što je bila u vreme prethodne uprave. Zvezda je u minusu osam miliona evra, ali uskoro nas očekuju određeni prihodi, tako da taj dug može čak i da se prepolovi.

Novog predsednika Skupštini će predložiti novoformirana radna grupa u sastavu Krcun Dragović, Miodrag Đorđević (članovi UO), Milan Šutić (član Nadzornog odbora) i Tomislav Milićević (predstavnik veterana).

- Mi se nećemo mešati u rad ovog tela. Oni su potpuno nezavisni, ali istakao bih da novi predsednik ne sme da dođe u Zvezdu da se uči poslu, kao što je to bilo u prethodnim slučajevima - smatra Tanasijević.

Trenutni rukovodioci „crveno-belih“ imaju ista ovlašćenja kao da ispred njihovih funkcija ne stoji prefiks v. d.

- Mi smo privremeni organ upravljanja i ne bi trebalo da donosimo važne odluke bez konsultacija s novom upravom - istakao je Ninković.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opet neslaganja u Zvezdi!

Izvor: Mondo, 04.Sep.2008

Dobrivoje Tanasijević natrčao na prvi zid od imenovanja za vršioca dužnosti predsednika Crvene zvezde - predlog da Stevan Stojanović bude sportski direktor nije prošao.

Nastavak na Mondo...

Zeman odlazi, Ivić novi sportski direktor Zvezde?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2008, 02:37

BEOGRAD - Privremeno rukovodstvo FK Crvena zvezda održalo je juče odvojene sastanke sa trenerom Zdenjekom Zemanom i igračima. V.d predsednika Dobrivoje Tanasijević i v.d. generalnog sekretara Dragan Ninković su, kako je navedeno u šturom saopštenju "crveno-belih", upoznali šefa struke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.