Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 00:01

Dugovečni Điđi: Osvojio Kup i sa Enrikom i Federikom Kjezom

I sa 43 se vidi klasa

Nisu smetale godine Đanluiđiju Bufonu da sa Juventusom stigne do novog trofeja i tako se trijumfalno oprosti od dresa Stare dame. A koliko je zapravo ovaj 43-godišnjak dugovečan govori podatak da je u karijeri osvojio Kup Italije igrajući zajednom sa ocem i sinom Kjeza - i sa Enrikom i Federikom.

Pobedom Juventusa nad Atalantom od 2:1, Bufon je stigao do šesto trofeja u Kupu Italije i time izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rekord Roberta Mančinija. Prvu titulu osvojio je u Parmi u sezoni 1998/1999, a kasnije i pet komada igrajući za Juventus.

Kada je osvojio prvu titulu saigrač mu je u maju 1999. godine bio Enrike Kjeza koji je u tom momentu imao sina, bebu po imenu Federiko, starog malo manje od dve godine. Sada je taj isti Federiko zajedno sa Bufonom došao do trofeja Kupa Italije i to je još dao gol pobedu.

Koliko samo dugo traje vladavina Điđija Bufona. Rođeni pobednik je“morao“ da napusti Juve sa trofejom u ruci. I još jedan zanimljiv podatak: Juventus ove sezone nije izgubio nijedan meč sa Bufonom na terenu. Od 14 mečeva dobio je 12 i remizirao dva.

Ovde je kraj puta Bufona u Juventusu, videćemo da li i u karijeri.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.