Dug put do cilja

Izvor: Politika, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug put do cilja

– rekao je Dušan Bajević i dodao: Želim da iz igre eliminišem stvari koje su osrednje

Pobedom u Smederevu fudbaleri Zvezde su povećali bodovnu prednost u odnosu na najbližeg pratiova OFK Beograd na sedam bodova, a glavnom konkurentu za titulu državnog prvaka Partizanu su odmakli čak devet. Ipak, i pored poprilične bodovne zalihe, iskusni trener Crvene zvezde Dušan Bajević smatra da je još rano za slavlje, jer zbog novog sistema takmičenja fudbalskog prvaka tek očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iskušenja u premijernom šampionatu Srbije.

– Sviđa mi se što smo na prvom mestu na tabeli sa velikom prednošću. Pokušavamo iz utakmice u utakmicu da budemo sve bolji. Želim da iz igre eliminišem stvari koje su osrednje. Moramo biti ozbiljni i trenutni uspeh ne sme da nas odvede u eforiju. Uprkos nedavnom porazu od Voždovca, prvog u prvenstvu, uspeli smo da održimo bodovnu razliku i pokušaćemo da je zadržimo do zimske pauze. Znamo da je dug put do cilja: ima još mnogo utakmica, dobrih i teških protivnika. Ali, verujem da možemo uspešno da završimo šampionat – naglasio je Dušan Bajević, prilikom jučerašnjeg izlaska pred novinare.

Pojedini igrači, poput najatraktivnije stranca u Zvezdinoj istoriji Ailtona, nikako da opravdaju velika očekivanja od letošnjeg dolaska na "Marakanu". O tome je Bajević kazao:

– Ailton još uvek nije potpuno spreman za takmičarske napore. Činjenica je da mora da bude znatno spremniji. Učinićemo sve da bude u punoj snazi i formi za drugi deo sezone. Potrebno mu je vreme da se upozna sa ekipom. Ipak, ne bih rekao da nije imao dovoljno upotrebljivih lopti. Međutim, izbegavam da govorim o pojedinačnom učinku već gledam samo ceo tim.

Dušan Bajević smatra da je još rano za rezimiranje prvog dela sezone, s obzirom da "crveno-bele" očekuju još tri prvenstvene utakmice.

– Nije vreme za takve analize. Zato ne želim da govorim ni na temu da li u našem prvenstvu ima igrača koji su interesantni za Crvenu zvezdu u predstojećem zimskom prelaznom roku – istakao je Bajević.

Kao jedan od najvećih problema je nesumnjivo veliki broj povređenih igrača, kojima u dovoljnoj meri ne može da pomogne ni klupski lekar Dejan Purić, pa se neki poput Dušana Baste odlazili na terapiju u inostranstvo. Ali, i po povratku iz Bolonje Basta je ponovo pauzirao zbog obnavljanja povrede.

– Basta je počeo da trenira, ali je teško proceniti hoće li biti spreman za narednu utakmicu. Ista situacija je i sa Pantićem. Treninzi su ipak jedno, a utakmice nešto sasvim drugo. Imamo dosta povređenih igrača i taj problem nas prati od početka sezone.

Pored povreda, među problemima je i sve veći broj kartona koji sudije sasvim opravdano pokazuju igračima Crvene zvezde.

– Pre neki dan sam igračima skrenuo pažnju na to i na prvom meču posle tog razgovora su dobili šest žutih kartona. Sigurno je da bi trebalo voditi računa o tome, mada nema razloga da ulazimo u detalje, kako nam se to posle ne bi obilo o glavu. Bilo je nervoze, nediscipline, oštrih prekršaja, ali ono što brine su kartoni zbog prigovora i sličnih nepotrebnih situacija – zaključio je Dušan Bajević.

--------------------------------------------------------------------------

Ailton u Brazilu zbog privtanog problema

Brazilac Ailton je prekjuče u prepodnevnim časovima iznenada napustio Beograd i otišao u Brazil. O čemu se radi biće jasnije narednih dana, a o tome je Dušan Bajević rekao:

– Ailton ima privatni problem koji mora da reši do 18. novembra i dobio je dozvolu od kluba da to završi.

L. Delić

[objavljeno: 15.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.