Dug je put do Astane: Dve prečke i kolosalna šansa za Toresa nedovoljne bledom Atletiku (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug je put do Astane: Dve prečke i kolosalna šansa za Toresa nedovoljne bledom Atletiku (VIDEO)

U razočaravajućoj utakmici za Madriđane samo 0:0 za brigu o plasmanu u nokaut fazu takmičenja

Finale 2014. godine, prošle sezone četvrtfinale i sada briga nad Dijegom Simeoneom, pošto njegovi izabranici nisu uspeli da u Astani upišu novu pobedu nad objektivnom mnogo slabijim rivalom iz Kahastana čime su ugrozili ostanak na čelu tabele Grupe C, pa i sam plasman u nokaut fazu iako je o tome još rano raspravljati. Ali sigurno je da navijači Jorgandžija ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << budu zadovoljni ne samo sa rezultatom od 0:0 na gostovanju u Kazahstanu, već ni igrom koju su Simeonovi izabranici pružili čak 5.702 kilometra daleko od kuće.

Dug put je očigledno izmorio Kokea i družinu, pa u igri španskog tima nismo videli onu prepoznatljivu energiju. Sve dok, negde pola sata pre kraja meča, nisu shvatili da bi bodovi mogli da im izmaknu. Ispostavilo se da je tada već bilo kasno, jer je Astana - Nemanja Maksimović je igrao svih 90 minuta - danas izgledalo prilično sigurno, posebno u poslednjoj liniji.

Pokazivali su Kazahstanci čak i želju da ugroze  gol Jana Oblaka, ali za to objektivno nisu imali znanja, pa uprkos nekim dobrim pokušajima, kojima je nedostajala završnica, nisu slovenačkog golmana stavili na ozbiljne muke.

Atletiko je sa druge strane dva puta pogađao prečku (prvo Koke, pa rezervista Janik Fereira Karasko, čiji je ulazak u 73. minutu malo prodrmao ekipu, a imao je i kolosalnu šansu preko Fernanda Toresa, koji je smenio Džeksona Martineza u startnih 11 samo da bi se još jednom pokazalo da mu je samopouzdanje toliko iščezlo da ponekad deluje kao da ne bi smeo ni da na pešačkom prelazu pređe ulicu.

U poslednjim sekundama još jednom je probaoa Karasko, ali je Nenad Erić, bivši golman OFK Beograda i Borca između ostalog, bio na nivou, kao i celim toko utakmice. Pomogao je i sam Atletiko, koji je sigurno mogao, pa i morao više u Astani. Na kojoj doduše do celog plena nije mogao ni Galatasaraj.

Preostale utakmice četvrtog kola Lige šampiona igraju se večeras i sutra, a podsetimo da su mnoge od njih i u MOZZART ponudi Trostruki superpar uz pomoć koje možete do značajno većih kvota.

Grupa C:

Astana - Atletiko Madrid 0:0

20.45: Benfika - Galatasaraj

Grupa A:

20.45: Šahtjor - Malme

20.45: Real Madrid - Pari Sen Žermen

Grupa B:

20.45: Mančester junajted - CSKA

20.45: PSV -Volfzburg

Grupa D:

20.45: Borusija Menhenglabdah - Juventus

20.45: Sevilja - Mančester Siti

Sreda:

Grupa E:

20.45: Barselona - BATE

20.45: Roma - Bajer Leverkuzen

Grupa F:

20.45: Bajern Minhen - Arsenal

20.45: Olimpijakos - Dinamo Zagreb

Grupa G:

20.45: Makabi Tel Aviv - Porto

20.45: Čelsi - Dinamo Kijev

Grupa H:

20.45: Olimpik Lion - Zebit

20.45: Gent - Valensija

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.