Duel magije i taktike

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duel magije i taktike

Već večeras, posle prvog četvrtfinalnog duela, jedan od dva velika favorita, Portugalija ili Nemačka, moraće kući, pa će njihov duel u Bazelu biti pravi praznik fudbala, utakmica za sve sladokusce. Iako mnogi ulogu favorita pripisuju Portugalcima, zaista je teško prognozirati konačan ishod. „Magična“ ekipa Luisa Felipea Skolarija sigurno ima veći broj zvezda u timu, ali bi problem mogao da im bude ono što je glavna odlika svakog nemačkog tima bez obzira na kvalitet - upornost i disciplina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Nemačka je opasan rival i mislim da od njih nema taktički bolje potkovane reprezentacije. Uloga favorita za mene nema nikakav značaj, jer želim da moj tim ponovo odigra na visokom nivou i da prođe u polufinale - kaže portugalski selektor Skolari.

NJegov kolega Joakim Lev, koji večeras zbog suspenzije neće predvoditi tim, ima dosta problema sa sastavom pošto neće moći da računa na povređene Fringsa i Podolskog. Najboljeg strelca „pancera“ na ovom turniru, Podolskog, zameniće saigrač iz Bajerna, Bastijan Švajnštajger, koji je sa dva gola „pokopao“ Portugalce pre dve godine na SP u Nemačkoj. Nemce, takođe, brine i fantastična forma Kristijana Ronalda, a čuvar mreže Jens Leman kaže da zna kako će ga zaustaviti, ali ne želi da otkriva recept.

- Rekao sam to samo Arneu Fridrihu, koji će voditi rat sa Ronaldom. Recept je oproban, a njegovi tvorci su moji nekadašnji saigrači iz Arsenala - bilo je sve što je odao novinarima iskusni golman.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.