Dudi i Krletu prvi pehar

Izvor: MVP.rs, 23.Feb.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudi i Krletu prvi pehar

Anadolu Efes je 10. put u istoriji osvojio turski kup.

Treći put ove sezone sastali su se Anadolu Efes i Fenerbahče Ulker i treći put smo videli sjajnu utakmicu. Ovoga puta sa nešto manje poena. Duda Ivković je svojoj bogatoj riznici trofeja pridodao još jedan, prvi od kada radi u Turskoj.

Put ekipa do finala nije bio lak. Fenerbahče Ulker još jednog srpskog stručnjaka, Željka Obradovića, u četvrtfinalu je savladao Gazijantep sa 73:72, prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << srećno jer je Oliver Stević zakasnio za desetinku sekunde da ubaci loptu u koš. Polufinale je, takođe, donelo mnogo uzbuđenja. Savladana je Pinar Karšijaka nakon preokreta rezultatom 74:69.

Efes je, pak, nešto lakše stigao do finala. U četvrtfinalu, dobrom igrom u drugom poluvremenu, savladan je Galatasaraj Liv Hospital. Sledeći korak Efes je preskočio sjajnom igrom Nenada Krstića (14p) i lakom pobedom nad Darušafakom od 88:73.

Finale je donelo puno uzbuđenja. Pomalo favorizovani Fener, koji nije blistao tokom turnira, dodatno oslabljen neigranjem Bogdana Bogdanovića nije uspeo da nadigra raspoloženi Efes. Prevagu desetostrukom osvajaču kupa Turske donele su odlične dve četvrtine, druga i četvrta. Do pobede ih je vodio Dario Šarić, koji je postigao 17 poena, uz devet skokova, Nenad Krstić je imao 13 poena i12 skokova, a Tomas Ertel, koji je proglašen za MVP-a turnira, zabeležio je 12 poena i šest asistencija. Na drugoj strani Jan Veseli je ubacio 13 poena, uz devet skokova, Riki Hikmen je imao poen manje, a Nemanja Bjelica je postigao 10 poena i uhvatio osam skokova.

Ovim trofejem Dušan Ivković je u svoju biografiju dodao šesti pehar nacionalnog kupa. Pored kupova Jugoslavije (sa Partizanom) i Rusije (CSKA), Ivković je i tri puta osvajao kup Grčke (dva sa AEK-om i jedan sa Olimpijakosom).

(foto: FIBA Europe / Castoria / Metlaš)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.