Dudek pomutio sjajno veče Liverpula

Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudek pomutio sjajno veče Liverpula



Posle odlične partije u prvom meču osmine finala Lige šampiona Liverpul u Nemačku nosi samo solidnih 3:1. "Crveni" su na Enfildu pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:1, a nadu "Farmaceutima" poklonio je Jerži Dudek, koji je asistirao Fransi duboko u zaustavnom vremenu za jedini gol gostiju.

Ubedljivu prednost za ekipu sa Mersisajda doneli su Luis Garsija u 15. minut, Jun Arne Rise u 35. iz slobodnog udarca, i Ditmar Haman još jednom iz prekida neposredno pred istek 90. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta.

Liverpul je u utakmicu ušao znatno oslabljen - Fernando Morijentes ne može da igra u Ligi šampiona, jer je već nastupao za Real ove sezone, dok je ključni igrač Stiven Džerard suspendovan zbog kartona iz prve faze.

To, međutim, nije sprečilo domaćina da odigra meč sjajno, iako sm početak nije mnogo obećavao - Robson Ponte i Dimitar Berbatov ugrozili su poljskog reprezentativca u prvih desetak minuta. Ipak, gosti su na Enfild došli bez centralnih igrača odbrane - Jensa Novotnog i Rokea Žuniora, što će tokom celog meča koristiti Milan Baroš i Luis Garsija.

Posle četvrt sata igre Igor Bišćan šalje dugu loptu, Garsija sjajno utrčava pred šesnaesterac, kupi loptu i šalje pored Hans-Jerga Buta. Ponovo su gosti imali sjajnu priliku, Berbatov je presekao ps Stiva Finana ka Dudeku, bio potpuno sm pred Poljakom, ali je šutirao pored gola. I ponovo, osveta stiže brzo - iz slobodnog udarca Rise šalje loptu pored nemoćnog Buta, deset minuta pred poluvreme.

Kako je vreme odmicalo gosti su lagano gubili snagu, pa su se pred Butom ređali igrači Liverpula, neuspešni u pokušajima da postignu i treći gol. Baroš je šutirao preko gola, Kjuel pored, novi udarac Baroša But izbija u korner, a posle tog udarca iz ugla Karaherov šut je izbijen sa linije.

Gosti su pretili udarcima sa distance, neuspešno, a zatim je elegantni šut Hamana iz slobodnog udarca sa 20 metara nokautirao nemačku ekipu. I kada su svi samo čekali da sudija pokaže ka svlačionici, Berbatov pokušava iz očaja, odbitak od zemlje zbunjuje Dudeka, koji od svih pravaca odbija loptu pravo prema Fransi, a Brazilac pogađa mrežu, pa će pored Rajne biti veoma uzbudljivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.