Država se meša – FIFA preti Brazilu izbacivanjem

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 15:54

Država se meša – FIFA preti Brazilu izbacivanjem

Brazilska fudbalska konfederacija suočena je sa suspenzijama zbog izbora novog predsednika tog tela.

U južnoameričku državu je stiglo upozorenje Međunarodne fudbalske federacije, zbog potencijalnog mešanja države u te izbore.

Pominju se i sankcije, a one bi mogle da idu i do isključivanja Brazila iz međunardnih takmičenja.

"To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve dok je suspenzija na snazi“, stoji u otvorenom pismu FIFA.

Na mestu predsednika je do sada bio Ednaldo Rodrigeš, dok će njegov naslednik biti izabran u januaru 2024. godine.

Njemu je početkom ovog meseca sud u Rio de Žaneiru oduzeo to mesto na kom je bio od avgusta 2021. godine, što je i bio inicijalni povod za FIFA da se umeša.

Inače, Rodrigeš je bio veliki zagovornik ideje o Karlu Anćelotija na mestu selektora, te nije poznato da li sada ta ideja ikada i biti ostvarena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.