Država oduzela predsedniku Verone pravo da vodi klub – sledi istraga

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 00:34

Država oduzela predsedniku Verone pravo da vodi klub – sledi istraga

Finansijska policija privremeno je zaplenila većinski udeo u klubu predsednika Verone Mauricija Setija, pošto je pod istragom zbog bankrota.

Nalog za plenidbu dao je javni tužilac u Bolonji posle istrage koja je utvrdila da je Setijeva firma, koaj je 100% vlasnik kluba, bankrotirala.

Predsednik Verone je osumnjičen da je preneo kontrolu nad klubom sa prve kompanije pre njenog bankrota na drugu, "Star Ball Srl".

Posle akcije policije Seti više ne kontroliše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većinski udeo u klubu pa će umesto njega na preeliminarnom saslušanju naći direktor računovođstva Stefano Reverberi, prenose italijanski mediji.

Na njega je preneto vlasništvo nad klubom posle nakon što je Setijev udeo "zamrznut".

Još u decembru, Verona je negirala da je pod istragom za utaju poreza nakon što im je klupska dokumentacija uzeta od strane policije.

Ekipa za koju nastupa i srpski reprezentativac Darko Lazović 11. je na tabeli, i bori se za opstanak, ali to je, posle svega, sada najmanji problem sa kojim se suočava klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.