Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 13:38

Družba je družba, ali derbi je derbi: Luiz Felipe hteo da se šali, pa dobio crveni karton (VIDEO)

Štoper Lacija shvatio da je preterao

Sreća zbog preokreta, tuga zbog – šale!? Lacio je savladao Inter (3:1), obradovao navijače, uhvatio zalet pred naredne mečeve, ali će na gostovanju Veroni sledećeg vikenda biti oslabljen zbog apsurdnog poteza Luiza Felipea.

Štoperu rimskog tima je po okončanju derbija sa aktuelnim prvakom pokazan crveni karton, pošto je sudija Masimilijano Irati  protumačio da je hteo da provocira Hoakina Koreu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Incident se desio iz nehat, po okončanju susreta Felipe se zatrčao ka Korei, s kojim je zajedno proveo četiri sezone na Olimpiku, zaskočio ga, stvorila se velika gužva, jer su gosti iz Milana smatrali da Brazilac na taj način provocira njihovog ofanzivca. Ispostavilo se da je samo hteo da se našali, ali striktna primena pravila ne poznaju emocije, pa je zaradio suspnziju. I zbog toga briznuo u plač.

Tokom nedeljnog jutra se smirio.

„Prvo moram da kažem da osećam veliko poštovanje prema Interu, kao i prema svakom drugom klubu. Svi smo profesionalaci, radimo pod pritiskom da bismo ostvarili ciljeve i nikad ne bih pokazao nepoštovanje drugom profesionalcu. Na kraju meča jesam skočio na Tukova (nadimak Hoakina Koree, op. au) ramena, jer je jedan od najboljih prijatelja koje sam stekao zahvaljujući fudbalu. Naše porodice su bliske. Želeo sam da ga zagrlim i napravim šalu zbog rezultata, u meri koje naše prijateljstvo dozvoljava, ali sam bio previše uzbuđen. Kad malo bolje razmislim, niti je bilo mesto, niti vreme. Izvinjavam se svakom ko se osetio uvređenim. Da još jednom podvučem da nisam želeo da pokažem nepoštovanjem prema Korei ili Interovim igračima. Tuku, brate, volim te“, napisao je Luiz Felipe na Instragramu.

Neće mu pomoći kad je u pitanju isključenje. Suspenzija važi za gostovanje Veroni. Mada mu je bitnije da ostane u dobrim odnosima sa bivšim saigračem.

Korea, Luiz Felipe i ja smo najbolji drugari. Idemo i na odmor zajedno. Luiz je pogrešio, morao je da shvati da je Korea bio pod utiskom izgubljene utakmice. Rekao sam mu: „Hakimo do Hoakina, zagrli ga i smiri se“. Malo je preterao, zato što mu je skočio na ramena i potpuno razumem reakciju Koree. Čak se pomalo osećam i krivim što sam rekao Fuizu Felipeu da to uradi. Što se nas tiče, sve se završilo tamo gde je i počelo, na terenu. Tuko je veliki prijatelj, njih dvojica svakodnevno komuniciraju. Već za nekoliko dana će se videti i sve srediti. Jedino što je Luiz Felipe isključen zbog gluposti“, objasnio je Patrik, štoper Lacija.

FT:

Lazio 3-1 Inter

🟥 Luiz Felipe got after match red card for teasing his friend and former teammate Joaquin Correa. #LazioInter#SerieApic.twitter.com/d2fKEIhye5

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.