Drulović preuzima šampiona

Izvor: Danas, 16.Okt.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović preuzima šampiona

Beograd - Zoran Milinković je Partizanova prošlost, a LJubinko Drulović njegova budućnost na trenerskoj klupi (makar) do sledećeg juna. U noći (ne)očekivanog remija sa superligaškim debitantom Ranikom pala je odluka o predugo čekanom razlazu s čovekom čija će era biti upamćena po gotovo izvesnom opraštanju od titule posle samo 13 kola, istina i nikada boljim rezultatima u Evropi, a dan posle sumornog gostovanja u Surdulici klupski čelnici su nakon mnogo sastančenja za njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << naslednika doveli osvajača titule omladinskog prvaka sa Srbijom 2013. godine , koji na novi posao dolazi s mesta stratega A reprezentacije Makedonije i posle neuspelih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Vruć krompir” nuđen je trilingu bivših igrača crno-belih s tankim iskustvom u vođenju timova - Ivanu Tomiću (klupska filijala Teleoptik), Zoranu Mirkoviću (Sinđelić) i Gordanu Petriću (od skora bez angažmana), u opticaju je bio i Igor Spasić, poznat po radu s mlađim kategorijama Partizana i Teleoptikom, ali ove varijante su jedna za drugom otpadale (iz različitih razloga), da bi na kraju u prvi plan izbio iskusniji trener s (takođe) igračkim stažom u Humskoj, čije je prezime dovođeno u vezu s istim klubom i u vreme prošle upravljačke garniture.

-Sporazumno smo raskinuli ugovor sa Milinkovićem. Hvala mu na svemu što je uradio za Partizan, za titulu u prošloj sezoni i prvo mesto u sadašnjoj Ligi Evrope. Besmisleno je sada pričati o tome da li bismo se razišli da je dobijena utakmica sa Radnikom. Kiza nije više naš trener, a zameniće ga Drulović. Istina je da smo i s drugima pričali, ali ne bih o tome jer je izbor pao na LJubinka - objasnio je razloge i okolnosti obavljene rokade jedan od klupskih potpredsednika Milorad Vučelić, inače posebno zahvalan fudbalskom Savezu bivše jugoslovenske republike na ustupanju Drulovića.

Nekim lošim i(li) zakasnelim potezima vrhuška crno-belih i sama je (in)direktno kumovala superligaškoj katastrofi, a sada traži od Drulovića da ekspresno zaustavi rikverc vožnju “parnog valjka” i uhvati priključak za vodećom Crvenom zvezdom, iako mu ova, s utakmicom manje, beži ogromnih 11 koraka.

-Znam da će se neki od vas nasmejati ovome, ali pred LJubinka smo kao zadatak postavili borbu za titulu. Partizan uvek ide na šampionski pehar i on je to prihvatio - poentirao je Vučelić, dok je od Milinkovića i Drulovića juče bilo nemoguće čuti šta misle o onome što se desilo posle remija u Surdulici.

Bivši trener stadion je napustio u tišini, na sporedni ulaz, dok je novi ideolog igre Saše Ilića i ekipe obraćanje javnosti odložio za današnju promociju.

Milinkovićev učinak

Zoran Milinković seo je na klupu Partizana početkom aprila, umesto Marka Nikolića. Do kraja prošle sezone vodio je crno-bele na 10 prvenstvenih mečeva, uz skor od sedam pobeda i tri remija. S njim je potonji prvak dobio revanš polufinala Kupa Srbije s Jagodinom i izgubio ključnu bitku za trofej s Čukaričkim. Ovog leta i jeseni popularni Kiza komandovao je „parnim valjkom“ osam puta u Evropi (šest pobeda, jedan nerešen rezultat, jedan poraz) i u 13 kola domaćeg prvenstva, gde su zajedno zabaležili šest trijumfa, tri podele bodova i čak četiri izgubljene utakmice.

Razvojni put Ljubinka

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak, rođen u Novoj Varoši, igračku karijeru započeo je u lokalnom Zlataru, odakle je produžio u Slogu iz Požege, pa dalje u u užičku Slobodu i beogradski Rad. Ime je napravio u Portugalu - Benfiki i Portu, gde je i danas rado viđen gost, a pre odlaganja kopački u Panafielu (2005) bio je deo prve Partizanove generacije koja se kvalifikovala za Ligu šampiona (2003). Kao trener iskustvo je sticao u Turinezeu (Portugal), Dravi (Slovenija), Banatu (Srbija), ekipi 1. avgust (Angola), omladinskoj reprezentaciji Srbije za igrače do 19. leta, našem A timu (vršilac dužnosti) i na čelu stručnog štaba najbolje selekcije Makedonije.

Nemušto saopštenje

Ko je hteo ili mogao samo putem zvaničnog klupskog sajta da se informiše o jučerašnjim dešavanjima u Partizanu ostao je uskraćen za punu informaciju. U saopštenju, potpisanom sa Upravni odbor FK Partizan, stoji da je napravljen sporazumni raskid saradnje s Milinkovićem, ali ne i ko je doveden umesto njega, iako se već tada znalo da stiže Drulović (?!).

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.