Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 23:23

Drugi najbrži het-trik u istoriji portugalskog fudbala (VIDEO)

Odbačeni špic Viljareala spakovao tri gola za osam minuta

Ima dana kad čak ni poraz Benfike nije glavna vest u Portugalu. Kiks Orlova na Lužu u drugi plan je potisnuo Mario Gonzeles. Reč je o španskom napadaču, autoru het-trika na gostovanju Tondele Moreirenseu za samo – osam minuta!

Špic Viljareala, koga je pred početak ove sezone Unaj Emeri usled žestoke konkurencije (Đerar Moreno, Pako Alkaser, Karlos Baka) poslao na pozajmicu u Primeiru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zasvetlucao je u 27. kolu Primeire i o čas posla doneo gostima tek drugu pobedu van svog stadiona.

Gonzales je pogađao u četvrtom, desetom i 12. minutu i posle njegovog rafala meč je praktično rešen već na početku. Mario je na taj način postigao jedan od najbržih het-trikova u portugalskom fudbalu. Ne i najbrži, jer je „zakasnio“ minut, pošto je 29. maja 1988. tadašnji Portov centarfor Fernando Gomeš mrežu Farensea zatresao triput za samo sedam minuta!

No, Mario Gonzales ima zbog čega da bude ponosan. Prvi je strelac ekipe (12 pogodaka u prvenstvu) i prvim sledećim će izjednačiti rekord Nejtana Žuniora, Brazilac je u sezoni 2015/16 postigao 13 golova. Najviše za Tondelu u jednom ciklusu.

U senci učinka Marija Gonzalesa ostao je poraz Benfike u Lisabonu od Žil Visentea (1:2). Drugi ove sezone (prethodno se sladila Braga početkom novembra), a prvi posle četiri vezane pobede bez primljenog gola. Na ovaj način Orlovi su čak ugrozili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, jer je Braga samo dva koraka iza, a do kraja prvenstva je ostalo sedam rundi.

Trener Žorž Žezus bio je vidljivo ljut posle meča. Ne toliko na svoje igrače, koliko na organizaciju.

Moramo da čestitamo protivniku, jer nas je pobedio, ali moramo i da se menjamo. Ne samo Benfika, već i neki parametri fudbala u Portugalu“, p(r)ozvao je iskusni strateg odogovorne.

Jedila dilema je – zbog čega?

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Boavista - Fereira 2:0 (2:0)

/Ndžije 13, Gomez 42/

Farense - Sporting 0:1 (0:1)

/Pedro Gonsalves 35/

Subota

Gimaraiš – Santa Klara 1:0 (1:0)

/Ročinja 17/

Moreirense – Tondela 2:3 (2:3)

/Vitorija 28, Rafael Martins 43 – Gonzeles 4, 10, 12/

Belenenses – Maritimo 2:0 (1:0)

/Kardoso 37, Teišeira 88/

Benfika – Žil Visente 1:2 (0:1)

/Kravaljo 87 ag – Lautej 35, Lurensi 81/

Rio Ave – Braga 0:0

Nedelja

16.00: (2,25) Famalikao (3,10) Portimonense (3,50)

18.30: (10,0) Nasional (5,50) Porto (1,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.