Izvor: Blic, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogba: Nisam Supermen

Drogba: Nisam Supermen

London s razlogom slavi Didijea Drogbu! Reprezentativac Obale Slonovače skinuo je krunu Barseloni i doneo treću pobedu Čelsiju u grupi A Ligi šampiona. Za Romana Abramoviča, koji je u poslednje vreme zaokupljen pričama oko razvoda, lepšeg poklona nije moglo da bude.

Evropa još uvek prepričava potez Drogbe iz 47. minuta kada je pored Karlesa Pujola i Rafaela Markeza uspeo da šutira i savlada Viktora Valdesa.

- Ljudi, nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ja Supermen! Ja samo radim ono što je mojoj ekipi potrebno, igram dobro i postižem golove - rekao je Drogba posle meča sa Špancima.

Sjajni napadač 'plavaca' priznaje da je dugo sanjao kako trese mrežu šampiona Evrope.

- Dve godine sam čekao na ovaj trenutak. Jako je teško postići gol protiv Barselone. Na prvoj utakmici sam zaradio isključenje, prošle godine mi je bilo teško jer sam sedeo na klupi. Sada je sve bilo na mojoj strani. Sve smo uradili perfektno, naročito je dobra bila odbrana - smatra Drogba, koji kaže da mu je bilo teško da se raduje, jer je sve u klubu potresla smrt mladog člana uprave kluba, u saobraćajnoj nesreći.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo bio je izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranika. Na opasku da Andrej Ševčenko ponovo nije postigao gol i da li će to uticati na njegov budući status u timu, Portugalac je odgovorio jasnim tonom:

- Počinjaće svaku utakmicu osim ako ima problem ili ako ne odlučim da se odmara po sistemu rotacije. Smatram da su Drogba i Ševčenko podjednako zaslužni za uspeh, kao i svi ostali u timu. Možda će u martu Ševa postizati golove, a Didije neće. Mi smo tim, i to je mnogo važnija kategorija od pojedinca - rekao je Murinjo.

Opšti je utisak da je Barselona podbacila. Trener Frank Rajkard je sličnog mišljenja.

- Pomalo sam razočaran. Ako sada pogledate tabelu, jasno vidite da je Čelsi favorit za prvo mesto u grupi. Zaslužili su pobedu, Drogba je bio taj igrač koji je doneo prevagu. Čelsi je bio dobro organizovan u odbrani. Jako je teško igrati protiv njih kad povedu, ali verujem da ćemo ih pobediti za dve nedelje - rekao je Rajkard.

Igrači šampiona Španije takođe veruju da će na svom 'Nou kampu' 31. oktobra srušiti velikog rivala.

- Sada je jasno da nemamo prava na sledeći kiks. Ovo je veoma jaka grupa i ništa neće biti poznato do poslednjeg kola, ali Čelsi, jednostavno, moramo da pobedimo - kaže mladi Andres Inijesta.

Ronaldinjo ponovo nije blistao, ali još je uočljiviji izostanak sa terena napadača Samjuela Etoa.

- Jedna stvar je jasna. Barseloni nedostaje Eto više nego što je iko mogao da zamisli, ne samo zbog golova nego zbog svega što pruža na terenu. Drogba daje Čelsiju ono što Eto daje Barseloni - kaže komentator španskog dnevnika 'Sport'.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.