Droga košta Mutua 17,6 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2009, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Droga košta Mutua 17,6 miliona evra

LOZANA - Sud za sportsku arbitražu (CAS) naredio je danas fudbaleru Adrijanu Mutuu da svom bivšem klubu Čelsiju plati 17,2 miliona evra kompenzacije, pošto ga je taj premijerligaš otpustio jer je rumunski reprezentativac konzumirao kokain.

Mutu se prošlog avgusta žalio sudu u Lozani na odluku Svetske fudbalske federacije (FIFA) koja je odredila da 30-godišnji rumunski fudbaler ipak mora da plati odštetu Čelsiju.

Čelsi je otpustio Mutua u oktobru 2004. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon što su njegovi doping rezultati bili pozitivni na kokain i suspendovan je na sedam meseci.

Londonski klub je za Mutua 2003. godine platio Parmi 17,6 miliona evra, ali nije dobio obeštećenje kada je rumunski reprezentativac prešao u Juventus kao slobodan igrač, za vreme suspenzije.

Mutu je 2006. godine iz Juventusa prešao u Fiorentinu i još igra za klub iz Firence.

Imovina Adrijana Mutua je procenjena na 14 miliona evra.

Prva reagovanja u Rumuniji ocenjuju da je kazna za Mutua izuzetno oštra, tim pre što je rumunski fudbaler tokom teške situacije iskazao primerno ponašanje u prevazilaženju krize i ponovo postao vrhunski igrač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mutu plaća Čelsiju 17,2 miliona

Izvor: B92, 31.Jul.2009

Sud za sportsku arbitražu (CAS) naredio je fudbaleru Adrijanu Mutuu da svom bivšem klubu Čelsiju plati 17,2 miliona evra kompenzacije...Londonski premijerligaš otpustio je Rumuna jer je konzumirao kokain. Mutu se prošlog avgusta žalio sudu u Lozani na odluku Svetske fudbalske federacije (FIFA)...

Nastavak na B92...

Mutu plaća Čelsiju 17,2 miliona evra

Izvor: Mondo, 31.Jul.2009

Sud za sportsku arbitražu naredio je Adrijanu Mutuu da svom bivšem klubu Čelsiju plati 17,2 miliona evra, nakon što je engleskom premijerligašu naneo štetu.

Nastavak na Mondo...

Mutu mora da plati Čelsiju 17,2 miliona

Izvor: Sportal.rs, 31.Jul.2009

Sud za sportsku arbitražu naredio je Adrijanu Mutuu da svom bivšem klubu Čelsiju plati 17,2 miliona evra kompenzacije, pošto ga je taj premijerligaš otpustio jer je rumunski reprezentativac konzumirao kokain.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.