Drobnjak za 1:0 u seriji

Izvor: B92, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drobnjak za 1:0 u seriji



Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 91:89 u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa Sinalko superlige. Najbolji u ekipi Partizana bili su Uroš Tripković sa 19 poena i Vontigo Kamings sa 12, dok je u Crvenoj zvezdi ubedljivo najefikasniji bio Milan Gurović sa 40 poena. U poraženoj ekipi istakli su se još i Antić sa 11, i Radivojević i Dragićević sa po 10 poena.

Posle izjednačene tri četvrtine, bez ijedne ozbilnije prednosti na meču, ušlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u veoma uzbudljiv finiš. Na minut do kraja, pri nerešenom rezultatu, Stiven Marković je ukrao loptu Drobnjaku, a posle faula Kamingsa, Antić je bio polovičan sa penala. Makedonski reprezentativac je potom posle preuzimanja odigrao odličnu odbranu na Tripkoviću, koji je i pored toga dodao Drobnjaku. Krilni centar Partizana na dve sekunde do kraja meča pogodio je iz ugla preko Dragićevića za prvu pobedu Partizana u seriji.

Tom pobedom košarkaši Partizana iskoristili su prednost domaćeg terena i pred oko 5 hiljada svojih navijača došli do prednosti u seriji. Pored dogovora klubova da domaća ekipa mečeve igra uz prisustvo samo svojih navijača, 150 vatrenih pristalica "crveno-belih" bodrilo je goste tokom celog meča.

Gurović: "Da li i mi treba nekoga da vozimo u gepeku?"

Stevan Karadžić, trener Crvene zvezde, rekao je posle meča da je njegova ekipa nepravedno poražena:

"Utakmica na nivou finala. Nesrećno smo izgubili. Biću verovatno kažnjen, ali Drobnjak je iz auta pogodio trojku, a i izgleda da ćemo i mi morati da provozamo sudiju po gepeku (Jovčić). Ne govorim o greškama već o tendenciji, čestitam mojim igračma na borbi. Zvezda je već uložila žalbu na suđenje Milivoja Jovčića. Nadam se da ćemo i drugi meč odigrati ovako, a Partizan i dalje ostaje favorit."

Duško Vujošević nije se složio sa izjavom kolege na klupi rivala, već tvrdi da je njegova ekipa oštećena kada je u pitanju deljenje pravde:

"Jako sam zadovoljan što smo dobili ovako neizvesnu utakmicu. Postoji nekoliko razloga što je bilo tako. Zvezda ima jak i iskusan tim . Gurović je odigrao jako dobru utakmicu. Moji igrači su mislili da će lako izaći na kraj sa Zvezdom. Ne bih previše o suđenju, ali mislim da kriterijum nije bio isti. Hvala publici, ali mislim da nismo osim toga imali prednost domaćeg terena."

Predrag Drobnjak, junak meča, izjavio je:

"Izuzetno teška utakmica. Nismo odigrali na nivou finala, ali se nadam da ćemo mnogo odgovornije ući u sledeći meč."

Najbolji Zvezdin igrač, Milan Gurović posle meča bio je ljut na sudije i složio se sa trenerom Karadžićem kada je u pitanju Milivoje Jovčić.

"Kao prvo, da se 'gepekuje' Jovčić da bi na tom polju bilo nerešeno, da bi svirao normalno. Treba da ga neko 'gepekuje' i da mu slomi glavu. Šta vas još interesuje", upitao je Gurović.

"Bili smo bolji 38-39 minuta, ali Drobnjak je dao tu trojku i svaka mu čast. Sledeću utakmicu idemo, tuča na terenu i ćao, pa da vidimo šta će se desiti. Ogorčen sam na Iliju Beloševića, koji se zakleo da će da izbaci navijače koji me vređaju. Ta stoka me ne interesuje, ali Košarkaški savez Srbije posle će da me pita da igram za Srbiju! Za koga da igram? Kako da osvojimo titulu? Jedino ako 'gepekujemo' nekoga!", završio je Gurović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.