Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 14:28

Dražić plaši povratnika u elitu

Srpski napadač postigao gol na debiju za Diožđer u novom prvenstvu Mađarske

Kod naših severnih suseda u epicentru je Ferencvaroš koji je u sredu napravio veliko iznenađenje na Ostrvu, eliminisavši Seltik u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Gigant iz Budimpešte je i ove sezone najvećei favorit za krunu, a danas kreće treće kolo najbolje lige Mađarske.

U petak (20.00) Diožđer na svom terenu u Miškolcu dočekuje povratnika u viši rang, MTK iz Budimpešte. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gosti su trenutno lideri šampionata sa četiri boda iz dva meča, dok je Diožđer na startu sezone pobedio Mezokovezd sa 2:1.

Pre ovaj duel domaći tim je raskinio saradnju sa vezistom iz Gane Jaokimom Adukorom. On je prošle godine stigao u ovaj mađarski klub, ali je napustio tim posle samo sedam mečeva u šampionatu. Nije bio u prvom planu kod trenera Tamaša Fežka, pa je raskid saradnje bio očekivan. Za Diožđer je na premijeri nove sezone gol protiv Mezekovezda postigao srpski internacionalac Stefan Dražić. Ovaj iskusni napadač igrao je mlađim kategorijama Crvene zvezde, a kasnije je branio boje Javora, Voždovca, Mehelena, Mezokovezda, a u klub iz Miškolca je stigao iz kineskog Čangćun Jataija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na klupi MTK-a sedi nemački stručnjak Mihael Boris. On je ovaj tim vratio u elitu prošle sezone, a odlično je počeo i novi šamponat. U gradskom derbiju osvojen je bod (1:1) protiv Ferencvaroša, dok je prošle nedelje tim iz prestonice Mađarske slavio protiv Honveda sa 3:1. Na golu je Crnogorac Milan Mijatović, koji je stigao ovog leta iz bugarskog Levskog. Pojačanje je i Kolumbijac iz makedonskog Rabotničkog Sebastijan Erera. Dva gola na startu sezone postigao je Danijel Gera.

Prošle godine ova dva tima odigrala su meč u Kupu Mađarske u šesnaestini finala. MTK je na svom terenu krajem prošle godine slavio sa 1:0 posle produžetaka. Poslednji meč ova dva kluba u elitnom rangu je odigran krajem 2018. godine. Diožđer je bio bolji na svom terenu sa 3:2.

Mađarska fudbalska asocijacija je donela odluku da zbog virusa korona može da bude samo jedno odlaganje meča.

MAĐARSKA 1 - 3. KOLO

Petak

20.00: (2,55) Diožđer (3,20) MTK (2,65)

Subota

20.30: (2,85) Pakši (3,10) Mezokovezd (2,45)

Nedelja

17.45: (6,75) Budafoki (4,10) Fehervar (1,45)

17.45: (4,80) Zalaegerseg (3,50) Ferencvaroš (1,70)

20.00: (1,90) Honved (3,30) Kišvarda (4,00)

20.00: (2,55) Puškaš Akademija (3,10) Ujpešt (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.