Drama u Ljubljani, Mornar bolji od Cedevite posle produžetka

Izvor: RTS, 18.Jan.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Ljubljani, Mornar bolji od Cedevite posle produžetka

Košarkaši Mornara savladali su u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije sa 91:90, posle produžetka, u utakmici 16. kola rgionalnog košarkaškog takmičenja. Barani "brejkom" zakuvali borbu za plasman u plej-of ABA lige.
Borba za mesta koje vode u plej-of Jadranske lige postaje sve zanimljivija. Mornar je u Ljubljani savladao Cedevita Olimpiju sa 91:90, posle produžetka i naneo "zmajevima" treći uzastopni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poraz u takmičenju.

Rajan Boutrajt mogao je da donese Ljubljančanima trijumf u završnici regularnog dela utakmice, ali je Amerikanac bio neprecizan.
U produžetku se bolje snašla ekipa Mihaila Pavićevića, pa je posle penal-završnice odnela trijumf, izuzetno bitan za konačan plasman ekipa posle ligaškog dela takmičenja.
Mornar je stigao do devete pobede u takmičenju, dok je Cedevita Olimpija upisala šesti poraz.
Derik Nidam bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, pratili su ga Heris sa 16 i Pulen sa 13 poena. Na drugoj strani istakao se Kodi Miler-Mekintajer sa 23 postignuta poena.
Rezultati i parovi 16. kola ABA lige:
Subota:
Cedevita Olimpija – Mornar 90:91
19.00 FMP – Partizan
21.00 Budućnost – Mega Bemaks
Nedelja:
17.00 Zadar – Igokea
19.00 Primorska – Krka
Ponedeljak:
18.00 Crvena zvezda – Cibona 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika pobeda Mornara u Ljubljani

Izvor: B92, 18.Jan.2020

Košarkaši Mornara pobedili su Cedevita Olimpiju posle produžetka 91:90 u 16. kolu ABA lige...Ekipa iz Bara ostvarila je veliki trijumf i posle šesnaest odigranih utakmica ima skor 9/7...Sa druge strane, Olimpija je pretrpela šesti poraz i Mornar sada zaostaje samo pobedu za trećeplasiranom ekipom...Crnogorsku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.