Drama, produžetak, pa pobeda Zvezde nad FMP-om

Izvor: RTS, 08.Dec.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama, produžetak, pa pobeda Zvezde nad FMP-om

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su šesti trijumf u ABA ligi, pošto su posle velike borbe i dodatnih pet minuta savladali ekipu FMP-a iz Železnika rezultatom 95:89, u meču desetog kola ABA lige.
Predvođeni novim pomoćnikom selektora Igora Kokoškova, Vladimirom Jovanovićem, momci iz predgrađa odigrali su vrlo zrelo i strpljivo, i umalo šokirali aktuelnog prvaka ABA lige. 

Prvo poluvreme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << donelo je veoma dobru košarku na obe strane, i dva tima su se periodično smenjivala u vođstvu.
Gosti iz Železnika su u finišu druge četvrtine pronašli bolji momentum i da na odmor otišli sa tri poena prednosti - 41:38. 
Iako je Lorenco Braun sa osam vezanih poena vratio Zvezdi prednost na početku nastavka, "panteri" su imali odgovor i na zto, te u poslednji deo meča ušli sa pet poena viška (55:60) i najavili da su u bivši Pionir došli po iznenađenje i pobedu.

Na šest minuta pre kraja imali su gosti velikih deset poena prednosti (67:57), ali je Zvezda u finišu uspela da dođe do potpunog preokreta.
Međutim, Ulubaj trojkom pogodio za 77:77, i ispostaviće se osveo meč u produžetak, potšto je Braun promašio šut iz prodora za pobedu na isteku regularnog dela.
Dodatnih pet minuta bolje su počeli gosti, poentirali preko Đokovića i Đorđević, ali su odgovor imali Gist i Davidovac, koji je svojom drugom trojkom u produžetku prelomio meč u korist svog tima.

Na kraju, Lorenco Braun najefikasniji akter meča sa sjajnom statistikom - 25 poena, 7 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti, za ukupni indeks 33!
Uz njega, junak meč i produžetka bio je Dejan Davidovac, koji na svom kontu na kraju imao 18 poena (2/2 za tri, 10/10 slobodna bacanja).
Dvocifreni još Gist sa 12 i Dženkins sa 10.
U poraženom sastavu Turčin Ogben Ulbaj 19, Pecarski 15 a Đorđević 11.
Oba tima sada imaju skor 6-4 i dele četvrtu poziciju na tabeli. 
Šampion u narednom kolu gostuje u Zadru, dok FMP u Železniku dočekuje lidera Budućnost. 
ABA liga - 10. kolo:
petak:
Cibona - Igokea 66:91
Mega Bemaks - Partizan 77:98
subota:
Budućnost - Cedevita Olimpija 93:80
Krka - Mornar 67:76
nedelja:
Crvena zvezda - FMP 95:89
ponedeljak:
18.00 Primorska - Zadar 
Tabela ABA lige: Budućnost 9-1, Partizan 7-3, Cedevita Olimpija 7-3, Crvena zvezda 6-4, FMP 6-4, Primorska 6-3, Mornar 5-5, Cibona 4-6, Krka 4-6, Igokea 2-8, Mega 2-8, Zadar 1-8.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.