Drama i pobeda Budućnosti za 1:0

Izvor: B92, 14.Apr.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama i pobeda Budućnosti za 1:0

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cedevitu 82:81 (20:23, 19:21, 20:16, 23:21) u Morači i poveli u polufinalnoj seriji plej ofa ABA lige.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS, a njihov meč igra se od 21 sat.

U Podgorici je viđen neizvestan meč, Cedevita je uglavnom vodila, ali je Budućnost u finišu uspela da prelomi i stigne do trijumfa.

Najefikasniji u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedničkoj ekipi bio je Savović sa 20 poena, koji je i postigao ključne poene u finišu susreta, 17 je dodao Rejnolds, a Šehović je meč završio sa 12.

Na drugj strani Babić je bio najefikasniji sa 14 poena , jedan manje ubacio je Tomas, a Bilan je upisao 12.

Druga utakmica polufinalne serije igra se već u sredu, tada će takođe domaćin biti Budućnost, dok je treći meč u Zagrebu, zakazan za subotu. Eventualna četvrta i peta utakmica biće na programu 19, odnosno 22. aprila.

U Podgorici je odigran neizvestan meč u kom su gosti uglavnom održavali minimalnu prednost. Raspoloženi su bili Bilan i Tomas. Međutim Budućnost do prednosti stiže polovinom poslednje četvrtine poenima Savovića sa linije penala, a prethodno je Žgarec dobio tehničku. Crnogorski tim je potom kontrolisao rezultat, Šehović je pogodio trojku, a ztaim je Planinić bio precizan sa penala i domaći su „pobegli“ na plus četiri.

U nastavku drama, Cedevita se vratila rezultatski, a u poslednji minut Budućnost ulazi sa plus tri. Međutim, Rejnolds pravi grešku u koracima na isteku napada. To koriste gosti i postižu trojku preko Tomasa za izjednačenje (78:78).

Budućnost je imala dva poena razlike u samom finišu, ali Pilepić postiže trojku. Kuk je krenuo sam u napad, promašio je, ali je Savović fauliran. On postiže oba slobodna bacanja za pobedu svoje ekipa 82:81.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA - Kuvalo u "Morači", vodi Budućnost!

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2015

Košarkaši Budućnosti poveli su protiv Cedevite u polufinalnoj seriji pošto su u utorak uveče nošeni sjajnim Borisom Savovićem teškom mukom stigli do trijumfa sa pola koša razlike.

Nastavak na Sportske.net...

Pogledajte dramu u "Morači"! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2015

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu u prvoj polufinalnoj utakmici plej-of serije ABA lige. Meč je rešen sa linije penala a poslednja 4 minuta bila su posebno uzbudljiva.

Nastavak na Sportske.net...

ABA: Budućnost korak od Evrolige

Izvor: B92, 15.Apr.2015, 20:29

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu 81:76 (26:24, 13:15, 22:20, 20:17) i poveli 2-0 u polufinalnoj seriji ABA lige...Podgoričane deli jedna pobeda od plasmana u finale i Evroligu, a sledeći meč se igra u Zagrebu za tri dana...Budućnost je kontrolisala ritam tokom celog meča, a duel u Morači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.