Dragan Đilas: Srećan sam!

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Apr.2011, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Đilas: Srećan sam!

Tačka na imenovanje novog predsednika KS Srbije je praktično stavljena pet dana pre izborne Skupštine. Dragan Đilas će u naredne četiri godine biti na čelu naše košarke, dok će njegov tim  činiti Ana Joković, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević i Vuk Mitrović. I vrapci na granama znaju da je gradonačelnik Beograda dobio pismenu podršku od 21 člana Skupštine, a napravljen je i naredni, ključni korak. Đilas >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je predao program, biografiju i imena četiri potpredsednika. S obzirom da drugih kandidata nema, Skupština u hotelu Mladost, 18. aprila, će predstavljati samo puku formalnost.

Iako je pre samo nekoliko dana izašao iz bolnice, posle operacije slepog creva, Dragan Đilas se lično pojavio u Kući košarke. Kiša i vetar su pokazivali sivo lice prestonice Srbije, ali su u Sazonovoj 83 gotovo svi goreli od nestrpljenja dok su čekali da se pojavi novi predsednik, kao i da vide ko će mu biti najbliži saradnici.
Đilas je stigao nešto posle 10 časova, već na ulazu ga je sačekao Zoran Gavrilović. v.d generalnog sekretara i otpratio do kancelarije na prvom spratu gde je sedeo Dragan Kapičić kome ističu poslednji dani četvorogodišnjeg mandata. Gradonačelnik je u Kući košarke proveo nešto više od sat vremena. Na izlazu je ljubazno objasnio da će javnost o svim detaljima obavestiti Gavrilović putem pisma koje je dostavio. Ipak, kada smo ga zamolili da barem nešto kaže s obzirom da je sada i zvanično kandidat za prvog čoveka našeg najtrofejnijeg sporta, Đilas se nasmejao i dok je ulazio u automobil rekao:
– Srećan sam!
Čim je novi predsednik otišao, Kuća košarke je počela da živi uobičajenim tempom. Ali, prilikom analize Đilasovog pisma i rešenja, veru u bolje i sigurnije sutra, niko nije želeo niti pokušavao da sakrije.
Praktično, većinu je mučilo samo jedno pitanje – ko će biti generalni sekretar. I ovaj odgovor brzo će biti poznat.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.