Doviciozo u Kući slavnih

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 17:44

Doviciozo u Kući slavnih

Čuveni italijanski motociklista Andrea Doviciozo uvršten je u Kuću slavnih.

Popularni Dovi u karijeri nije osvojio šampionsku titulu, ali je na svom Dukatiju bio paklen vozač i ljuti rival Marku Markesu na svakoj stazi.

U Moto3 (klasi do 125 kubika) je i bio svetski šampion da bi posle Moto2 došao i do MotoGP serije u kojoj je bio od 2008. do 2022. godine.

U Dukatiju je tri puta sezonu završio kao drugi, sva tri puta zbog "vanzemaljca" Marka Markesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je vozio na neverovatnom nivou. Mnogima će ostati u glavi ona čuvena trka u Austriji koja je rešena u deliću sekunde.

Doviciozo je živa legenda MotoGP šampionata i uvršten je u Kuću slavnih, a ceremonija je održana na čuvenoj stazi Muđelo u Italiji.

U bogatoj karijeri, startovao je na 346 trka, a uz to zabeležio je i 20 pol pozicija i 103 podijuma, uz 24 pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.