Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 00:21

Doveli ga za siću, pitali se šta će im, a onda je Grej pokazao da je Everton raskrstio sa sivilom (VIDEO)

Veliki preokret protiv Arsenala na Gudisonu – 2:1

Podrhtava Gudison park! Drma se iz temelja od euforije navijača Evertona. Konačno slave. Zasluženo. Čekali su dva i po meseca i u uzbudljivoj završnici 15. kola Premijer lige konačno podigli ruke u znak pobede. Pao je Arsenal, iako se činilo da će upravo tim iz Londona potpisati otkaz Rafaelu Benitezu.

Španac je preživeo. Prvi put još od 25. oktobra kad je na istom mestu oborio slabašni Norič upisao je pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i popravio šanse da sačuva posao, udaljio Tobdžije od zone Lige šampiona i dobio potvrdio da je Damarej Grej vaskrsao baš pod njegovom palicom. Mnogi su se krstili kad je letos doveo brzonogo krilo iz Leverkuzena, sad mu kliču, jer se ispostavilo da je presudio baš hitac 2.000.000 evra plaćenog nekadašnjeg člana Lestera – 2:1.

U meču u kome Arsenal ni gol nije zaslužio, a kamoli da pobedi. U kome je Rišarslisona potera maler. U kome je Everton napokon zaličio na tim sposoban da se takmiči na ozbiljnom nivou...

Grej je odmah po potpisu bio izložen kritikama. Pre svega što nije imao blistav učinak dok je igrao za Lester, niti preterano bitnu ulogu u osvajanju titule pod komandom Klaudija Ranijerija. Nije se ni u Nemačkoj proslavio u prvih šest meseci 2021, ali je Rafa nešto u njemu video. U prva četiri kola dao je tri gola, u prethodnom je ublažio poraz od Liverpula u gradskom derbiju, a protiv Arsenala zaslužan je za oba pogotka. Najpre je odapeo strelu koja je završila na prečki, da bi na odbitak reagovao Brazilac Rišarlison i glavom konačno naterao sudije da mu priznaju pogodak, pošto su prethodna dva poništila na osnovu VAR analizre. Taman kad se činilo da se Benitezova agonija nastavlja, da je bliži otkazu nego sredini tabele, sevnula je kontra u nadoknadi, Andre Gomeš je osetio da je ovo trenutak za Damareja Greja, a 25-godišnji ofanzivac na efektan način matirao Arona Ramzdejla.

Bum!

Zasluženo, jer je domaćin uložio više energije, bio bolji, napadao i za tu strast je nagrađen u finišu. Arsenal ni taj jedan gol igrom nije opravdao. Dao ga je tako što je u nadoknadi prvog dela Tirni ubacio loptu na peterac, a Martine Edegard pokazao da ove sezone uglavnom mladi igrači nose Tobdžije. Polovinu golova za Artetinu ekipu postigli su fudbaleri mlađi od 23 godine.

Samo što se pokazalo da mladost ne može da izdrži pritisak dva zahtevna gostovanja. Protiv Mančester junajteda je tim iz Londona pokleko iako je vodio i vratio se iz zaostatka (2:3), prednost nije uspeo da sačuva ni u Liverpulu, mada je odmah posle izjednačenje Rišarlisona Bukajo Saka pogodio stativu, a u osmom minutu nadoknade Pjer Emerik Obamejan (ušao s klupe u 85) propustio priliku da iz kontre izjednači.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 3:2 (1:1)

/Lansini 40, Bouen 56, Masuaku 87 – Silva 28, Maunt 44/

Njukasl - Barnli (1:0)

/Vilson 40/

Sautempton - Brajton 1:1 (1:0)

/Broja 29 - Mopej 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:0)

Votford - Mančester Siti 1:3 (0:2)

/Kučo 74 - Sterling 4, Silva 31, 63/

Nedelja

Lids - Brentford 2:2 (1:0)

/Roberts 27, Bamford 90+5 - Baptist 54, Kanjos 61/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Fred 77/

Totenhem - Norič 3:0 (1:0)

/Moura 10, Sančez 67, Son 77/

Aston Vila - Lester 2:1 (1:1)

/Konsa 17, 54 – Barns 14/

Ponedeljak

Everton – Arsenal 2:1 (0:1)

/Rišarlison 79, Grej 90+2 – Edegard 45+2/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.