Doveden u pitanje početak kineske Superlige

Izvor: B92, 19.Jun.2020, 00:00

Doveden u pitanje početak kineske Superlige

Nastavak fudbalskog prvenstva Kine doveden je u pitanje zbog novih žarišta koronavirusa u toj državi, preneli su lokalni mediji.

Superliga Kine je u januaru postala jedno od prvih sportskih takmiečnja odloženih zbog korona virusa.

Trebalo je da počne 22. februara, ali je odložen na neodređeno.

Fudbalska prvenstva u mnogim zemljama su nastavljena poslednjih nedelja, uglavnom pred praznim tribinama, dok će košarkaška liga Kine početi u nedelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Fudbalski savez Kine (CFA) tek treba da dobije planove kontrole epidemije koje je odobrila vlada te zemlje.

Datum nastvka Superlige je i dalje neizvestan.

CFA je odlučna da se prvenstvo završi do kraja godine.

"CFA se aktivno priprema za nastavak profesionalnih fudbalskih liga. Povratak Super lige je i dalje zaokupljen neizvesnošću", rečeno je medijima iz te organizacije.

Prvenstvo Kine je trebalo da počne krajem juna, ali je sredina jula najraniji mogući datum.

Novo izbijanje žarišta u prestonici Pekingu je obnovilo zabrinutost zbog "drugog talasa" u zemlji u kojoj se pandemija pojavila krajem prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.