Dota 2 igrač LastHero uhapšen za vreme protesta protiv diktature beloruskog predsednika

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 17:14

Dota 2 igrač LastHero uhapšen za vreme protesta protiv diktature beloruskog predsednika

Izovr: RUR

Oleg ”LastHero” Damidovič, offlaner Dendijeve Dota 2 ekipe B8, je nedavno uhapšen u Minsku tokom mirnih protesta protiv policijske brutalnosti i režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, koji je na vlasti proteklih 26 godina.


Protesti su eskalirali na dan predsedničkih izbora u Belorusiji, i posledično privukli pažnju vojske i policije, koja je sprečavala blokadu ulica i pristup glavnom gradu. Najveći beloruski internet provajder >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ugašen tokom večeri 9. avgusta, zbog čega je cela država naredna tri dana ostala bez pristupa internetu.

Ovi problemi su uticali na beloruske esportiste, i njihovu sposobnost da se takmiče na trenutnim online turnirima.

Još jedan član B8-a, Dimitri ”Fishman” Poliščuk, je pre samo nekoliko sati na svom zvaničnom twitter nalogu objavio vest o hapšenju njegovog saigrača. LastHero se navodno trenutno nalazi u Žodzini, beloruskom gradu koji je od Minska udeljen oko 50 kilometara.

B8 je potvrdio Fishman-ovu objavu, i izjavio da se trenutno vodi istraga od celoj situaciji.

Da li će B8 uspeti da povrati originalnu postavu?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.