Dosta je bilo!

Izvor: Mondo, 13.Jan.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo!

Serija od 11 utakmica Šalkea bez poraza okončana je u direktnom okršaju za drugo mesto na tabeli.

Foto: Guliver/Getty Images/Ronny Hartmann/Stringer

U direktnom okršaju za drugo mesto na tabeli Bundeslige, Lajpcig pred svojim navijačima porazio Šalke - 3:1 (1:0)!

Na taj način, okončana je velika serija ekipe iz Gelzenkirhena od 11 utakmica bez poraza. U isto vreme, domaćin je prekinuo niz od četiri utakmice u kojima nije nikoga savladao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Tokom celog meča domaćin je bio bolji rival, a pobeda je mogla biti i ubedljivija da je Žan-Kevin Ogustan u 37. minutu iskoristio jedanaesterac. Pročitao je tada golman "rudara" Ralf Ferman šta Ogustan namerava da uradi, ostao mirno na sredini gola i sačekao da mu lopta "padne" u šake.

Ovaj detalj nije slomio moral kod domaćina, koji su samo četiri minuta kasnije poveli preko budućeg fudbalera Liverpula - Nabi Kejta je šutirao, lopta je pogodila Nalda i završila iza leđa čuvara mreže gostiju Fermana.

Sreća je pogledala Nalda u 55. minutu, kada je glavom pogodio za izjednačenje i vratio nadu svom timu da može nastaviti sjajnu prvenstvenu seriju. Međutim, za samo dva minuta, ta nada je nestala.

Prvo je Timo Verner u 69. minutu pogodio za 2:1, a pre nego što se buka na "Red Bul areni" utišala, Bruma je postavio konačan rezultat poslednjeg meča subotnjeg programa.

U nedelju ćemo saznati da li će Borusija Dortmund pobedom nad Volfsburgom izbiti na drugo mesto iza (neprikosnovenog?) Bajerna iz Minhena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.