Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 12:24

Dosije Nejmar: Real tri puta izvisio, nije mu pomoglo ni 300.000.000 evra, a ni PSŽ nije prošao iz prve

Priča njegov bivši agent Vagner Ribeiro

Fudbaler kojem je tokom cele karijere put posut milionima. Kako se pojavio na velikoj sceni, oko Nejmara je sve prštalo od ponuda, kamiona, aviona... Nije ni čudo što je i danas rekorder po visini transfera u istoriji fudbala. Bila je to sudbina.

Njegov bivši menadžer Vagner Ribeiro pričao je za Lekip o brojnim događajima iz karijere brazilskog asa. I „pohvalio“ se kako u dva Nejmarova transfera, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Santosa u Barsu, pa iz Barse u PSŽ nije uzeo ni centa. Izigrali su ga jači igrači.

Međutim, otkrio je mnoge interesantne stvari, javnosti manje poznate, a koje vredi čuti.

Nejmara sam upoznao kada je imao 12 godina. Kada sam ga video, rekao sam njegovom ocu da će mu neko slomiti nogu, jer je driblao non stop i svakog, čak i defanzivce koji su bili mnogo jači od njega“, počeo je priču Riberio.

Samo godinu dana kasnije već se javio Real Madrid.

Kada je imao 13 godina, već je postao senzacija. Bilo smo 20 dana u Madridu on, njegov otac i ja. Realu se svideo i želeli su da ga zadrže, ali se javio Marselo Tešeira, predsednik Santosa i ponudio mu 840.000 evra i platu od 10.000 evra mesečno. A, Nejmar je u to doba zarađivao 700 reala (oko 100 evra). Uz to, njegov otac je bio za opciju da ostane u Brazilu. Nejmaru je bilo super u Realu, imao je dosta zemljaka, ali čim bi ostao sam, počeo bi da plače. Nije mogao bez majke i sestre“.

Javio se i Čelsi 2010. godine.

Ponudili su mu mnogo novca, ali Nejmar nije želeo da ide“.

Ne samo što je potpisao kao klinac za Santos, nego su uspeli da ga ubede i da produži ugovor kada je postao punoletan i pored kolosalnih ponuda iz Evrope.

Svi su mu govorili da bi trebalo da ostane u Brazilu, da će postati mit veći i od Ajrtona Sene u srcima navijača. Angažovali su čak i Pelea da mu se obrati tokom tog ključnog sastanka. Nejmarov otac je bio duboko ganut tim pozivom. To je presudilo. Naravno, Santos je dobro platio za taj ugovor“.

Tada je već počeo rat Barselone i Reala oko Nejmara. Činilo se da su Madriđani u prednosti.

Florentino je mislio da će ga uzeti. Prihvatio je sve što sam mu tražio. Bio je spreman da plati 40.000.000 evra Santosu i da ispuni svaku želju. Ali, Nejmarov otac je tražio vremena da razmisli, jer je igrač hteo u Barselonu, bio je njen navijač. Real je poslao trojicu advokata u Sao Paulo, koji su me svakog dana nagovarali: „Hajde da sutra sve potpišemo“. Ali, Nejmara su zvali Mesi, Pike, nagovarali da dođe u Barselonu. Na kraju se Sandro Rosel, predsednik Barse, uključio u pregovore, a mene je isključio. Nisam dobio ni cent od transfera u Barselonu. Radili su sve sa Andreom Kurijem, koji je dogovorio posao sa Nejmarovim ocem. Izigrali su me“.

Mladi fudbaler je tada izabrao da ode na Nou Kamp najviše zbog Mesija.

Želeo je da igra s njim. To je bio njegov izbor. Poštujem to, iako to nije bilo dobro za mene. Kada je potpisao i bio promovisan, osećao sam se poniženo. Nisu mi dozvolili čak ni da prisustvujem tome. Samo zato što sam bio dobar sa Florentinom Perezom. To nije bilo pošteno“.

Iako je Nejmar u Pari Sen Žermen otišao 2017. godine, prvi pregovori su vođeni godinu ranije. I tada je Brazilac dobio ponudu – da se zalediš.

To je tačno. Ja sam taj koji je rekao sportskom direktoru Svetaca da ako žele da naprave drim tim, da im je potreban Nejmar. U leto 2016. godine smo se na Ibici sreli Nejmar, njegov otac, Naser al Kelaifi i Olivije Letang, sportski direktor PSŽ-a. Nejmar je tada zarađivao 11.000.000 evra, a Naser mu je ponudio 26.000.000. Tražili smo 40 miliona. Rekao je da će razmisliti, ali je ponudio Nejmaru udeo u lancima hotela, privatni avion i rekao mu da će njegovo ime staviti na Ajfelov toranj. Potpuno ludilo! Nije samo finansijski fer-plej sprečio transfer, nego Nejmar nije želeo da ide. Bio je srećan u Barsi. Njegov otac je iskoristio situaciju i izborio novi ugovor po kojem je fudbaler zarađivao 28.000.000 evra godišnje“.

A, onda je došlo naredno leto i Nejmar se preselio u Pariz. I Vagner Ribeiro je ponovo izvisio za svoj deo.

Posao su ugovorili Pini Zahavi i Antero Enrike, tadašnji sportski direktor PSŽ-a. Ali, sve je bilo pripremljeno godinu ranije, kada se Naser upoznao sa Nejmarovim ocem. Ni od tog transfera nisam dobio ništa. Tu ponudu Nejmar nije mogao da odbije: obeštećenje je bilo 222.000.000 evra, a on je dobio 36.000.000 evra neto po godini. Tako nešto se ne odbija“.

Real ni tada nije odustajao. Tačno je da je dve godine kasnije bio spreman da obori svetski rekord za Nejmara.

Bio je tada blizu Reala. Madriđani su bili spremni da plate 300.000.000 evra za njega, to mi je rekao Florentino. Ali, Naser je odbio. Rekao je da ga neće prodati ni za milijardu. Da ne može da ide“.

Ostao je Nejmar u Parizu, a po svemu sudeći, ostaće još dugo.

On je srećan tamo. Nijedan klub na svetu ne može da mu pruži ono što može PSŽ. Samo oni mogu da ga priušte. Real je u finansijskim problemima, u Barsi je još gore. Ne može niko u Italiji, ne verujem ni za Junajted i Siti. Pariz ima dobar tim, tamo je dobro za život. Ove sezone će osvojiti Ligu šampiona, a Nejmar će dobiti Zlatnu loptu“, uveren je Vagner Ribeiro.

Zlatna lopta, nešto što, ipak, ne može da se kupi ni svim tim milionima...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.