Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 09:50

Došao je i taj dan: Braća Gasol se oprostila od reprezentacije

„Vreme je da drugi preuzmu“, poručio Mark

Činilo se da će braća Pau i Mark Gasol oduvek i zauvek igrati za reprezentaciju Španije. Teško se i setiti sastava Crvene furije pre nego što su njih dvojica, jedan za drugim, stupili u redove državnog tima.

Ali, eto, došao je i taj dan da i oni kažu – dosta. Poraz od SAD u četvrtfinalu Olimpijskih igara (95:81) bio je poslednja utakmica braće Gasol u dresu Španije, potvrdila su obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << medijima iz domovine.

Pau Gasol je za KOPE rekao da je kraj.

Veoma sam srećan zbog svega što sam doživeo sa reprezentacijom. Žao mi je što se opraštam porazom, ali neće ta poslednja utakmica biti mera mog nastupa u državnom timu, već sve ono što sam uradio u prethodnih 20 godina“, rekao je Pau.

Njegov brat Mark Gasol je istakao da je vreme da se baklja preda u ruke drugima.

„Vreme je da neko drugi preuzme naše mesto i uživa u ovoj „vožnji“. Pravi je trenutak za mene da istupim i da neko mlađi dođe na ovo mesto“, poručio je Mark Gasol.

Pau Gasol je za reprezentaciju Španije debitovao 2001. godine i oprašta se od nje tačno 20 godina kasnije. U te dve decenije stale su jedna svetska i tri evropske titule, kao i „brdo“ ostalih medalja sa velikih takmičenja. Drugi brat Gasol je pet godina kasnije debitovao za državni tim, a osvojio je do danas dve svetske i dve evropske titule.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.