Dortmundu derbi, Bajern i Leverkuzen pobedili

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmundu derbi, Bajern i Leverkuzen pobedili

Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen ostali su na vrhu nemačke Bundeslige i posle utakmica 10. kola.
(FOTO: AP)
Aktuelni prvak Nemačke i Evrope očekivano je došao do bodova, međutim, gosti iz Berlina pružili su veoma snažan otpor. Herta je šokirala navijače na Alijanc areni vodećim golom već u 4. minutu, ali u nastavku nije odolela napadima izabranika Pepa Gvardiole.
Bavarci su preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu, a gosti su do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << samo ublažili poraz.
Borusija Dortmund ne popušta i za petama je najvećem rivalu. Uspeh protiv Šalkea ostvaren je bez većih problema, a srpski defanzivac Neven Subotić odigrao je standardno dobro svih 90 minuta.
Leverkuzen je posle preokreta slavio kao domaćein protiv Augsburga sa 2:1. Goste je u prednost doveo Han u 24. minutu. Rezultat je poravnao Rolfes 10 minuta kasnije. Pobedu Leverkuzenu i veoma važna tri boda doneo je Emre Čan u finišu meče, u 83. minutu.
Semafor 10. kola Bundeslige:
Subota:
Bajern – Herta 3:2 (Mandžukić 30,51, Gece 54 – Ramos 4, Ben Hatira 59)
Hanover – Hofenhajm 1:4 (Sane 56 – Salihović 10. jedanaesterac, Herdling 18, Firminjo 62, 64)
Leverkuzen – Augsburg 2:1 (Rolfes 34, Čan 83 – Han 24)
Majnc – Braunšvajg 2:0 (Okazaki 8, 68)
Šalke – Dortmund 1:3 (Mejer 62 – Obamejang 14, Šahin 51, Blaščikovski 74)
18,30: Volfsburg – Verder
Nedelja:
15,30: Frajburg – Hamburg
17,30: Menhengladbah – Frankfurt
Petak:
Štutgart – Nirnberg 1:1 (Ibišević 3. iz jedanaesterca – Drmić 6)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajern i Borusija nezaustavljivi

Izvor: RTS, 26.Okt.2013

Bajern savladao Hertu sa 3:2, Borusija slavila u gostima protiv Šalkea (3:1). Leverkuzen takođe uspešan, trojka zadržala svoje pozicije na vrhu. Hofenhajm ubedljiv u gostima protiv Hanovera...Fudbaleri Bajerna savladali su danas u Minhenu ekipu Herte sa 3:2, dok je Borusija Dortmund slavila u Gelzenkirhenu...

Nastavak na RTS...

Dotmundu Rurski derbi, Bavarci strepeli, ali ipak pobedili

Izvor: Utakmica.rs, 27.Okt.2013, 12:42

U Nemačkoj je danas u centru pažnje bio veliki fudbalski derbi Rurske regije, između Šalkea i Dortmunda. U fantastičnoj atmosferi u Gelzerkirhenu, poveli su gosti u 10. minutu golom Aubamejanga. U 30. minutu možda i detalj koji je prelomio meč, dosuđen je penal za Šalke, ali je Boateng..

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.