Dortmund slavio u derbiju, porazi Chelseaja i Barce

Izvor: JavneVesti.com, 26.Nov.2013, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund slavio u derbiju, porazi Chelseaja i Barce

Večeras su odigrane utakmice 5. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

U grupi E Chelseaju je bio dovoljan bod na gostovanju u Baselu da osigura plasman u nokaut fazu, ali su domaći sasvim zasluženo slavili golom Salaha u 87. minuti meča sa 1:0. U drugoj utakmici ove grupe u Bukureštu su Steaua i Schalke podijelili bodove (0:0). U posljednjem kolu o prolazu će direktno odlučivati Schalke i Basel u međusobnom duelu u Gelsenkirchenu.
Grupa F donijela >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << je očekivanu pobjedu Arsenala nad Marseilleom kod kuće (2:0). Dvostruki strijelac bio je Wilshere, a treba napomenuti i promašeni penal Ozila. U derbiju večeri Dortmund je bio bolji od Napolija sa 3:1 i u idućem kolu mu treba pobjeda u Marseilleu za siguran prolaz dalje. Golove za domaće postigli su Reus iz penala, Blasczikovski i Aubemayang, a za goste je strijelac bio Insigne. Napoli i Arsenal u posljednjem kolu igraju meč koji odlučuje o prolazu u nokaut fazu.
U grupi G vidjeli smo dva remija. Zenit i Atletico Madrid igrali su 1:1, a senzaciju večeri priredila je bečka Austria uzevši bod na gostovanju kod Porta (1:1). Ovim kiksom Porto je propustio veliku priliku da preuzme drugo mjesto na tabeli od Zenita i Rusi imaju priliku pobjedom u Austriji u zadnjem kolu ovjeriti prolaz.
U grupi H u Amsterdamu su igrali Ajax i Barcelona. Domaći su bili bolji i slavili sa 2:1 protiv nemotivirane Barce. Već u prvom poluvremenu bilo je 2:0 (Serero, Hoesen), da bi Barca u drugom poluvremenu ublažila poraz golom Xavija iz penala. U drugom meču Milan je bio ubjedljiv na gostovanju kod Celtica (0:3), a golove su postigli Kaka, Zapata i Balloteli. Milan i Ajax borit će se za drugo mjesto u grupi, a Milanu je dovoljan i jedan bod za prolaz dalje.
 

Nastavak na JavneVesti.com...






Povezane vesti

Real slavio sa desetoricom, pobeda Benfike i gol Matića

Izvor: Politika, 27.Nov.2013, 23:03

Večeras su igrane utakmice petog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a najvredniju pobedu ostvario je Mančester junajted, koji je u Leverkuzenu deklasirao ekipu Bajera sa 5:0 i obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja...U drugoj večerašnjoj utakmici u grupi A, Šahtjor je u Donjecku savladao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.