Dortmund se vratio na pravi put, šestica Augzburga

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 18:30

Dortmund se vratio na pravi put, "šestica" Augzburga

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda slavili su kao gosti protiv Union Berlina (2:0), u utakmici 24. kola Bundeslige.

"Milioneri" su do trijumfa stigli golovima Karima Adejemija u 41, odnosno Jana Matsena u 90. minutu meča.

Dortmund je tako slavio posle dva kiksa i trenutno je četvrti na tabeli, dok je tim iz prestonice izgubio prvi put posle četiri meča i sada je 14. sa 25 poena.

Naročito ubedljiv bio je Augzburg, koji je sa 6:0 "tukao" Darmštat na gostovanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bilo im je dovoljno samo 29 minuta da postignu pet golova, a redom su pogađali Tic u drugom, Jensen u 12, Demirović u 20 i 29, odnosno Vargas u 25. minutu. Tačku na susret stavio je Tic, svojim drugim golom u 84. minutu.

Augzburg je 10. na tabeli sa 29 bodova, dok je Darmštat zakucan za dno sa samo 13 poena.

Lajpcig je bio ubedljiv u gostima kod Bohuma (4:1), za koji zbog suspenzije nije mogao da igra Erhan Mašović.

Bohum je poveo na ovoj utakmici, golom Viteka u sedmom minutu, međutim, Olmo je do pauze, u 30. minutu, vratio "bikove" u život.

Usledio je blickrig gostiju sredinom nastavka. Najpre Openda u 68. minutu, a autogol Ordetsa u 71, da bi konačan rezultat postavio Polsen u 72. minutu.

Lajpcig je peti na tabeli sa 43 boda, dok je Bohum 15. sa 25 poena.

Ajntraht je slavio kao gost kod Hajdenhajma (2:1). Poveo je autogolom Gimbera u 39, da bi Nkunku u 49. duplirao prednost. Pieringer je u 59. minutu smanjio i postavio konačan ishod utakmice.

Na kraju, treba reći da su Majnc i Menhengladbah remizirali 1:1. Burkat je doneo vođstvo domaćima u 12, da bi Ngumu u 55. doneo bod Gladbahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.