Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 06:44

Dortmund presekao - Haland još godinu dana, gubitak 100.000.000 evra?!

Hans Joakim Vacke kao u slučaju Džejdona Sanča: vreme za pregovore je isteklo

Strahovali su navijači Borusije iz Dortmunda poslednjih dana da bi mogli da ostanu i bez drugog dela strašnog tandema Sančo - Haland. Sa svih strana stizale su vesti da se Čelsi opasno namerio na norveškog golgetera, da uveliko "posprema" roster i priprema monstruoznu ponudu tešku oko 175.000.000 evra, da bi Matijas Zamer pre nekoliko dana dolio ulje na vatru.

"Trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi da Haland ostane u Borusiji. Kažem, trebalo bi, jer nikad ne znate kada može da se pojavi neki ludak i ponudi 200.000.000 evra. Ako bi se to dogodilo Dortmund bi mogao da ga proda".

Na ove reči legende Milionera reagovao je sam Erlinga Haland, poručio kako na njegovu, niti na adresu njegovog menadžera nije stigla nikakva ponuda i kako uživa igrajućio za Borusiju.

A onda je tačku na sve spekulacije sinoć stavio generalni direktor kluba sa Vestfalena Hans Joakim Vacke. Baš kao u slučaju Džejdona Sanča prošlog leta, kada je javno kazao da je "isteklo vreme" za pregovore i da Englez ne može da ide u Mančester Junajted, Vacke je sada poručio da Borusija više ne razmišlja o prodaji Halanda.

"Više nema ni najmanje dileme - Haland ostaje sa nama najmanje još godinu dana. Baš kao i Julijan Brant".

Ovo praktično znači da je uprava Dortmunda presekla i da su joj rezultati u predstojećoj sezoni nešto važniji od čistog profita. Jer ako je istina da je Čelsi (ili bilo koji drugi klub) zaista bio spreman da iskešira 175.000.000 evra, to praktično znači da nemački klub ostaje bez čistog profita od 100.000.000 evra?!

Podsetimo, Mino Rajola uspeo je prilikom Halandovog dolaska iz Salcburga u Borusiju da izdejstvuje izlaznu klauzulu od "svega" 75.000.000 evra nakon što ovaj provede dve i po godine u klubu.

Kako će narednog leta Norvežanin ispuniti uslov za aktivaciju te klauzule, klub koji bude želeo da ga kupi neće morati da pregovora sa Dortmundom. Uplati 75.000.000 i može da započne pregovore o ličnim uslovima.

U vezu sa sjajnim golgeterom ovog leta dovodili su se još Mančester Siti, odnosno Real Madrid, koji navodno i dalje mašta o stavranju tandema Mbape - Haland na leto 2022.

Erling Haland do sada je odigrao 59 utakmica za Milionere i postigao 57 pogodaka.

Njegova tržišna cena (po Transfermaktu) iznosi 130.000.000 evra.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.