Dortmund nastavlja da posrće, pobeda Augzburga

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund nastavlja da posrće, pobeda Augzburga

Fudbaleri Verdera pobedili su danas na svom terenu ekipu Borusije iz Dortmunda sa 2:1 (1:0) u 17. kolu nemačke Bundeslige.
Najzaslužniji za trijumf tima iz Bremena bio je Davi Zelke, koji je postigao prvi i asistirao za drugi gol Finu Bartelsu, dok je počasni pogodak za "milionere" dao štoper Mats Humels.

Tim Jirgena Klopa je još jednim porazom nastavio sa lošim partijama u prvenstvu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Verder ih je u direktnom sudaru poslao na mesto koje vodi u drugu ligu. U slučaju da sutra pobedi Frajburg, Borusija će preuzeti "fenjer".

Pobedu indentičnim rezultatom ostvarilo je i najveće iznednađenje dosadašnjeg toka prvenstva - Augzburg, koje je bilo bolje od Borusije iz Menhegladbaha.

Bajer je u Leverkuzenu u finišu "isčupao" bod protiv Ajntrahta golom nemačkog reprezentativca Belarabija, pošto je prethodno Mejer iz penala doveo goste u vođstvo.

Golova nije bilo na utakmicama Šalke - Hamburger i Štutgart - Padeborn.

Rezultati i strelci:

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (Feulner 20, Bobadilja 51. - Kruze 3)

Verder - Borusija Dortmund 2:1 (Zelke 3, Bartels 62. - Humels 69)

Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt 1:1 (Belarabi 83. - Mejer 36. penal)

Šalke - Hamburger 0:0

Štutgart - Padeborn 0:0

Juče:

Majnc - Bajern 1:2

Danas:

Volfsburg - Keln (18 sati)

Sutra:

Herta - Hofenhajm (15.30)

Frajburg - Hanover (18.30)

Tabela: Bajern 45 bodova, Volfsburg 31, Augzburg 30, Bajer Leverkuzen 29, Borusija Menhengladbah i Šalke po 28, itd.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dortmund nastavlja da posrće, pobjeda Augzburga

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2014

BREMEN - Fudbaleri Verdera pobjedili su danas na svom terenu ekipu Borusije iz Dortmunda sa 2:1 (1:0) u 17. kolu njemačke Bundeslige...Najzaslužniji za trijumf tima iz Bremena bio je Davi Zelke, koji je postigao prvi i asistirao za drugi gol Finu Bartelsu, dok je počasni pogodak za "milionere" dao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.