Dortmund još od 1981. čeka ovakvog napadača!

Izvor: Mondo, 30.Apr.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund još od 1981. čeka ovakvog napadača!

Verovali ili ne, Robert Levandovski nije najuspešniji napadač Borusije poslednjih godina. Barem ne kada je u pitanju Bundesliga.

Foto: AP/Martin Meissner

Nastupima u dresu Borusije Dortmund, Robert Levandovski je postao jedan od najboljih napadača Evrope. Mnogi su pomislili da će žuto-crni ostati u problemu kada je Poljak prešao u Bajern Minhen, međutim, prevarili su se.

U prvi plan je izbio Pjer-Emerik Obamejang, koji je ove sezone uspeo čak i da nadmaši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učinak Levandovskog kada je u pitanju prvenstvo Nemačke.

Reprezentativac Gabona je u dosadašnja 32 kola (igrao 29 utakmica) postigao 25 golova i tako postao prvi igrač Borusije Dortmund sa toliko pogodaka u jednoj sezoni Bundeslige još od Manfreda Brugsmilera i sezone 1980/81.

Obamejang je ove subote protiv Volfsburga ušao u igru u 69. minutu, ali je imao vremena da se čak dva puta upiše u strelce i potvrdi pobedu "milionera" (5:1).

Poređenja radi, Levandovski je najbolji učinak u Borusiji imao u sezoni 2012/13, kada je dao 24 gola. Sezonu ranije završio je sa 22, a poslednju u žuto-crnom dresu (2013/14) sa 20.

Poljak je, ipak, ove sezone ispred Obamejanga na listi strelaca Bundeslige, pošto je u 30 utakmica postigao 27 golova. Videćemo da li će biti promena u poslednja dva kola...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.