Dortmund do boda u 90, poraz Pantelića i Kačara

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund do boda u 90, poraz Pantelića i Kačara

Posle pauze od pet nedelja, nastavljeno je takmičenje u nemačkoj Bundes ligi, a debi Antonia Rukavine u Bundes ligi obeležila je fantastična utakmica u Duizburgu. Kačar i Pantelić poraženi su u Berlinu, dok je Ljuboja proslavio trijumf Volfsburga na strani protiv Arminije iz Bilefelda.



Duizburg je najavio peti trijumf u šampionatu posle samo pola sata igre u susretu sa Borusijom, a popularne "zebre" su golovima Filipeskua u 18. i Vilja u 30. minutu na odmor otišle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa dva gola prednosti. Dortmund se vratio u meč golom Sebastijana Kela početkom nastavka, da bi domaći tim ponovo udvostručio prednost samo sedam minuta kasnije. Dede je napravio faul u kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Tararaš. Dortmund se ponovo vratio u život desetak minuta kasnije kada je Klimovic ponovo smanjio posle akcije u kojoj je učestvovao i Antonio Rukavina, koji je odigrao čitav meč. Argentinski internacionalac je postavio je konačan rezultata u 90. minutu kojim su gosti posle svega viđenog kući u Dortmund odneli veliki bod.

Danijel Ljuboja stigao je da debituje za ekipu Volfsburga koja je kao gost savladala slabašnu Arminiju iz Bilefelda. Bivši reprezentativac SCG ušao je u igru u 60. minutu kada je zamenio brazilskog internacionalca Grafitea. Upravo je Grafite postigao i jedini gol na meču u 27. minutu koji je "vukovima" obezbedio šesti trijumf u sezoni i čvrsto mesto na sredini tabele.

Gojko Kačar i Marko Pantelić nisu bili dovoljni ekipi Herte koja je na svom terenu poklekla pred ekipm Ajntrahta. Gosti iz Frankfurta su golovima Fenina u finišu prvog, sredinom i u samoj završnici drugog poluvremena odneli kući šestu pobedu u prvenstvu i najavili borbu za odlazak u Evropu. U ekipi Herte kojoj posle jubilarnog desetog poraza u šampionatu sada ni zona ispadanja nije daleko, Marko Pantelić odigrao je čitav meč, dok je Kačar zamenjen u 63. minutu.

Jedna od vodećih ekipa Bundes lige Hamburger nastavio je da se sa mlakim igrama igra sa živcima svojih navijača. Ekipa koja ove sezone cilja titulu ponovo je razočarala kod kuće, mada može biti zadovoljna i bodom protiv neugodnog Hanovera. Gosti su poveli preko Huštija koji je iskoristio penal u finišu prvog poluvremena nakon što je Demel faulirao Šulca u kaznenom prostoru domaćih. Hamburger je pokušavao da upiše prvi gol u prolećnom delu šampionata u nastavku meča, a favorizovanog domaćina spasao je Ivica Olić golom u 70. minutu. U finišu meča, gostima su popustili živci, pa je crveni karton zaradio Pinto. Hamburger ostaje pri vrhu tabele, a Hanover pri vrhu timova koji su kandidati za odlzak u UEFA kup.

Bajer iz Leverkuzena je odneo veliku pobedu protiv Kotbusa koji nije uspeo da nastavi niz dobrih rezultata započet u finišu jesenjeg dela. Kotbus je na svom terenu vodio na poluvremenu, gosti iz Leverkuzena sa dva brza gola sredinom nasrtavka najavili veliki preokret, da bi Bazila golom na desrt minuta opre kraja nagovestio pravičan remi. Da ne bude tako pobrinuo se Rolfes koji je u 86. minutu drugim golom na meču potvrdio pobedu favorita i najavio veliku borbu Kotbusa i u nastavku prvenstva kada je u pitanju opstanak u Bundes ligi.

Kotbusu će se u pokušaju da održi prvoligaški status verovatno priključiti i Nirnberg. Gostovanje protiv Karlsruea nije izgledalo tako loše nakon prvog poluvremena koje je završeno bez golova, ali je isključenje Volfa u 57. minutu promenilo sve. Karlsrue se razgoropadio pa je golovima Ajhnera i Kenedija brzo rešio pitanje pobednika i ostao u trci i za Ligu šampiona, a Nirnberg ostavio u zoni ispadanja.

Bajernu iz Minhena bilo je dosta poluvreme na jučerašnjem meču protiv Hanze da zadrži prvo mesto u ligi i zabeleži 11. pobedu u sezoni. Bajern je dominirao tokom prvog dela, a golove su postigli Riberi i Luka Toni. Hanza je preuzela inicijativu u nastavku, pogotovo nakon gola koji je u 52. minutu postigao Kern, ali nije uspela da napravi iznenađenje i otkine Bavarcima makar jedan bod.

Arminija - Volfsburg 0:1

(Grafite 27

Duizburg - Dortmund 3:3

(Felipesku 18, Vili 30, Tararaš 58 - Kel 51, Klimovic 68, 90)

Kotbus - Bajer 2:3

(Papadopulos 15, Bazila 78 - Rolfes 59, 86, Bulikin 70)

Hamburger - Hanover 1:1

(Oloć 70 - Hušti 40, p)

Herta - Ajntraht 0:3

(Fenin 39, 60, 90)

Karsrue - Nirnberg 2:0

(Ajhner 66, Kenedi 74)

Petak

Hanza - Bajern 1:2

(Kern 52 - Riberi 10, Toni 42)

Nedelja

Šalke - Štutgart

Verder - Bohum

Tabela: Bajern 39, Verder 36 (-1), Leverkuzen 33, Hamburger 33, Karlsrue 31, Šalke 29 (-1), Hanover 28, Ajntraht 26, Štutgart 25 (-1), Volfsburg 23, Borusija 22, Herta 20, Bohum 19 (-1), Arminija 17, Nirnberg 15, Kotbus 15, Duizburg 14

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.