Dopingovana petorica meksičkih reprezentativaca, hrana jedini izgovor

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopingovana petorica meksičkih reprezentativaca, hrana jedini izgovor

Meksička fudbalska federacija (FMFA) saopštila je kasno da su petorica reprezentativaca bili pozitivni na doping testu i da su izbačeni iz državnog tima koji trenutno učestvuje na Zlatnom kupu KONKAKAF u SAD.

Generalni sekretar FMFA Desio de Marija potvrdio je da su na testiranju 21. maja pozitivni na zabranjenu supstancu klenbuterol bili golman Giljermo Očoa, odbrambeni igrači Fransisko Rodriges i Edgar Duenjas i igrači sredine terena Antonio "Sinja” Nelson i Kristijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bermudes.

De Marija je naveo da će FMFA preduzeti disciplinske mere protiv ovih fudbalera.

"Dobili smo antidoping analize za 14 igrača i petorica su bili pozitivni. Oni će biti povučeni iz tima kojeg vodi selektor Hose Manuel de la Rore”, rekao je De Marija.

Prema pravilima FMFA, igračima za ovakav prekršaj može biti izrečena i dvogodišnja suspenzija.

Sa druge strane, meksička štampa već navodi da bi čitava stvar mogla da bude krajnje "bezazlena", jer se navodno radi o konzumiranju hrane koja je prebogata klenbuterolom. U pitanju je zabranjena supstanca koja se koristi kako bi se uvećao rast, mada je u ljudskoj primeni klenbuterol namenjen za pomoć osobama koje imaju problem sa disanjem.

Nedavno je nekoliko stotina ljudi u Kini umrlo jer je konzumiralo hranu koja je bila previše "začinjena" klenbuterolom, a meksički mediji navode da je upravo meso koje je tu supstancu sadržalo u sebi - razlog što su fudbaleri pali na doping testu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.