Dončiću sopstvena ekipa krade nadimak

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončiću sopstvena ekipa "krade" nadimak

Luka Dončić dobio je novi nadimak, ali će oko njega nastati komplikacije jer njegova ekipa želi da ga ukrade.

Jedan od trenera Dalasa Majk Prokopio nadenuo je Dončiću nadimak "El Matador", koji još uvek nije postao popularan u javnosti, ali Mavsi ipak žele da ga zaštite.

Naime, Maveriksi su podneli zahtev da kupe prava na zaštitni znak tj. Lukine nadimke "El Matador" i "The Matador". Ako u tome uspeju, slovenački košarkaš neće biti zakonski vlasnik svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadimaka, već će to biti franšiza iz Teksasa.

Ukoliko Dalas uspe u svom pokušaju, Dončić bi odlaskom iz te ekipe izgubio prava na sopstveni nadimak i ne bi smeo da ga koristi u budućnosti.

Ipak, kako prenose američki mediji, Dalasu je potrebno Lukino odobrenje kako bi registrovali njegove nadimke kao zaštitni znak, a u zvaničnoj aplikaciji to nisu naveli, tako da je još uvek nejasno kakav je odnos na relaciji Dalas-"matador".

Slična situacija u svetu sporta viđena je ranije 2018. godine, kada je Rodžer Federer napustio Najki, ali je ta kompanija i dalje imala prava na njegov zaštitni znak "RF".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.