Dončić osetio snagu Timbervulvsa – Seltiksi čuvaju vrh Istoka

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 09:23

Dončić osetio snagu Timbervulvsa – Seltiksi čuvaju vrh Istoka

Košarkaši Minesote porazili su Dalas 119:101 u gostima i održali se u vrhu Zapada, dok je lider istočne konferfencije Boston savladao Klivlend 116:107.

Timbervulfsi i Seltiksi imaju identičan učinak u ovom trenutku, najbolji u ligi - 18:5.

Luka Dončić je odigrao sjajan neč za Dalas, pečatirao ga sa 39 poena, međutim Minesota je imala jače adute ovog puta.

Najjačeg u Nazu Ridu koji je postigao ovosezonski rekord 27 poena, od toga je 19 dao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvom poluvremenu i nosio goste do pobede u Teksasu.

Karl-Entoni Tauns je uz 21 poen imao i 17 skokova.

Gosti su loše počeli, Dalas je u uvodnoj fazi utakmice vodio i 15 razlike međutim kako je meč odmicao tako je i Minesota sve više poprimala karakter jednog od najboljih timova lige.

Očas posla, situacija na terenu se preokrenula - Minesota je zagospodarila terenom i preuzela konce igre u svoje ruke, a Naz Rid je dominirao sa sedam trojki.

Najbolji strelac gostiju Entoni Edvards vratio se posle meča odsustva, što se i odrazilo na njegovu partiju - postigao je za njega skromnih 9 poena.

Na drugoj strani još jedan odličan meč odigrao je Dante Eksum, ovog puta, međutim, ni njegovih 14 poena nisu bili dovoljni da Dalas zaustavi nalet Timbervulfsa.

Ostaće takođe zabeleženo da je Dončić devetu utakmicu zaredom upisao 30+ poena.

U Bostonu, domaći tim je nastavio u svom ritmu - pobedničkom.

Derbi Istoka između Seltiksa i Klivlenda doneo je odličnu košarku i potvrdu teze da je Boston i ove sezone ekipa koja će se mnogo toga pitati kada dođe vreme za doigravanje.

Prva petorka domaćih je ovog puta odradila lavovski deo posla.

Tejtum je meč završo sa 27 poena, Braun sa 22, Porzigins je imao 18, Holidej 15 i Vajt 14 poena. Sa ovako raspoloženim udarnim adutima pobeda nije mogla da izmakne ekipi iz Masačusetsa.

Na drugoj strani Donovan Mičel je doneo gostima 31 poen.

Karis Lavert je "sa klupe" ubacio 26, a Darius Garland 19 - i ova trojka je praktično iznela najveći napadački teret kod Klivlenda. Malo za ovakve Seltikse.

Rezultati

Boston - Klivlend 116:107

Majami - Čikago 116:124

Dalas - Minesota 101:119

Denver - Bruklin 124:101

Portland - Juta 114:122

Sakramento - Oklahoma 128:123

Los Anđeles Klipers - Golden Stejt 121:113

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.