Domino efekat: Stižu milioni za saudijsku ligu od prodaje TV prava

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 11:31

Domino efekat: Stižu milioni za saudijsku ligu od prodaje TV prava

Svetske TV kuće hrle da prenose utakmice u kojima će glavnu reč voditi Ronaldo, Benzema, Brozović, Neveš, Kante, Kulibali.

Čelnici Saudijske profesionalne fudbalske lige poslednjih meseci imaju više posla nego ikad. A tek sada, posle dolaska brojnih velikih fudbalskih imena u ligu, svesni su da im se pruža prilika i da je došao momenat koji se mora iskoristiti.

Vreme je da se krene u ofanzivu prodaje TV prava mečeva saudijske lige.

Stvar je vrlo prosta: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbalski svet želi da gleda Ronalda i Benzemu u akciji, ali i veliki broj poznatih imena koji ovog leta stižu u najveću državu Arabijskog poluostrva.

Kompanija IMG, najuticajnija i globalno najpoznatija u tom poslu preuzela je na sebe prodaju TV prava za mečeve saudijske lige u naredne dve sezone.

Udarne zvezde lige Benzema i Ronaldo biće i tada u Saudijskoj Arabiji, oni naravno i podižu vrednost same lige, a izvestan dolazak još nekih velikih imena doneće kompaniji IMG još bolju pregovaračku poziciju prilikom prodaje TV prava.

Već je dolazak Ronalda izazvao ogromno interesovanje brojnih evropskih TV kuća, Portugalci su prvi potpisali, za njima Italijani i ostale najveće evropske zemlje, no bili su to kratkoročni ugovori koji će sada biti obnovljeni na duži rok.

Mečevi saudijske lige su, posredstvom kompanije IMG, već prodati u Velikoj Britaniji, Nigeriji, Australiji, Brazilu, Francuskoj, Nemačkoj, Kini, Turskoj.

Kompanija IMG je inače glavni strateški partner Premijer lige u poslu prodaje TV prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.