Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 13:09

Dominik Tim: Novak je sjajan tip, ali ga ne poznajem dovoljno dobro

"Zato se nadam da ćemo tokom Adria Tour biti u prilici da se bolje upoznamo" izjavio je Austrijanac, zvezda egzibicionog teniskog tura koji počinje 13. juna u Beogradu

Tenis se polako budi i vraća na veliku scenu, a jedan od glavnih "reditelja" tog kambeka, ako ne i glavni je Novak Đoković.

Prvi reket sveta je prvo obezbedio fond za najugroženije tensiere, a potom je i organizovao Adria tur, seriju egzibicionih turnira širom jugo-regiona koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << počinje 13. juna u Beogradu. Prestonička publika na Adria Turu uživaće u igrama najboljeg, uz i jednog od najboljih tenisera na svetu - Dominika Tima. Noletov rival iz poslednjeodigranog grend slem finala, onog u Australiji početkom godine.

Čuveni Austrijanac je osvojio 16 ATP titula u singlu i probio se do tri grend slem finala,a  trenutno je treći na svetskoj rang listi. Ljubitelji belog sporta dali su mu nadimak "Dominator" zbog snažnnih udaraca. Odlikuje ga agresivna igra sa osnovne linije, a koristi i jednoručni bekhend. Momak iz Viner Nojštada dolazi u Srbiju na beogradsko izdanje turnira, u petak 12. juna, dan pred početak mečeva, a javnost jedva čeka da ga vidi na terenu uz Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Viktora Troickog i druge učesnike.

"Veoma sam zadovoljan što ću da igram na tom sportskom događaju. Imam i veliku sreću jer verujem da sam jedini teniser na turniru koji je već imao neke takmičarske mečeve. Bio sam u prilici da igram PRO seriju u Austriji, pa ću, po svoj prilici, biti najpripemljeniji teniser u Beogradu", kaže Tim.

Igrači su doneli odluku da sav zarađeni novac od nagradnog fonda doniraju u humanitarne svrhe. Dok se Novak Đoković opredelio da pomogne programe ranog razvoja dece u okviru njegove Fondacije, Tim želi da prosledi sredstva ka jednom projektu u njegovoj domovini.

"Mislim da je veoma važna i dobra ideja to što je Adria Tur događaj humanitarnog karaktera. Postoje mnogi ljudi, ali i organizacije, kojima je potrebna pomoć, posebno u teškim vremenima poput ovog. Što se mene tiče, učestvujem u jednom bitnom projektu u Austrij, i nadam se da ćemo prikupiti što više novca, kako bih nastavio da ih podržavam i pomažem."

Đoković, domaćin turnira, igrao je protiv Tima 11 puta na ATP turu, a u svakom od tih duela publika je imala u čemu da uživa. Svi očekuju da sličan takmičarski tenis dvojica asova pokažu i u Beogradu, ukoliko se desi da ukrste rekete.

"Jasno je da je Novak ne samo jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, već je i jedan od najboljih sportista planete ikada. Imamo jako dobar odnos na terenu i van njega, on je jedan od momaka sa kojima se najčešće sastajem na ATP turu. Igrali smo neke velike mečeve, kao što su grend slem finala, mastersi 1000, ATP završni mastersi i uvek je izuzetno iskustvo kada se sastajem sa njim. Privatno, Novak je sjajan tip, ali ne poznajem ga dovoljno dobro. Zato se nadam da ćemo tokom Adria Tour biti u prilici da se bolje upoznamo".

Biće ovo prvi put da Tim dolazi u Srbiju.

"Neverovatno, ali nikada do sada nisam bio u Srbiji. Ne znam zašto je to tako, jer kod vas postoji mnogo juniorski turnira, a čuo sam i dosta sjajnih stvari o državi. Samim tim, neobično je da nisam dolazio ranije, ali eto i to je dodatni razlog zašto sam lako doneo odluku da učestvujem na ovom događaju. Radujem se dolasku u Srbiju, u Beograd, i želim da saznam više o vašoj zemlji."

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dominik Tim: Djoković je jedan od najboljih svih vremena

Izvor: Beta, 01.Jun.2020

Austrijski teniser Dominik Tim izjavio je danas da je Novak Djoković ne samo jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, već i jedan od najboljih sportista planete ikada i istakao da se nada da će tokom Adria Tura imati priliku da ga privatno bolje upozna. "Veoma sam zadovoljan što ću da igram...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.