Dominantna Srbija u polufinalu Evrobasketa!

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 22:18

Dominantna Srbija u polufinalu Evrobasketa!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je da gazi rivale i plasirala se u polufinale Evrobasketa u Nišu.

Izabranici Nenada Stefanovića su odigrali sjajan četvrtfinalni meč protiv Izraela u punoj dvorani "Čair" i slavili trijumf rezultatom 83:65.

Za dva dana će "orlići" igrati za plasman u finale protiv selekcije Nemačke, koja je ranije tokom dana savladala Grčku rezultatom 78:70.

U drugom polufinalu sastaće se Francuska i Španija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Srbija je ponovo bila vrlo ubedljiva i od starta serijom 8:0 došla prva do osetne prednosti, a početkom druge deonice stigla čak do +16 (35:19).

Razlika je igrala između 12 i 15 poena sve do finiša trećeg kvartala kada je Izrael serijom 6:0 stigao do 53:46 i naterao Stefanovića na hitan tajm-aut.

Tada je odbijen nalet Izraelaca i u odlučujućih 10 minuta Srbija više nije dozvoljavala rivalu da se ozbiljnije primakne.

Ključna je bila trojka Nikole Topića za +12, posle čega je odbijen svaki otpor izraelske reprezentacije.

Srbiju je predvodio Bogoljub Marković sa 18 poena i 10 skokova. Pavle Mišić je dodao 14, dok je Nikola Topić ubacio 13 poena uz pet asistencija.

Najefikasniji igrač susreta bio je Šakar Doron sa 20 poena, dok su dvocifreni kod Izraelaca bili još Omer Majer i Alon Mikaeli sa po 10 pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.