Dominacija Srbije: Orlovi sa +33 do četvrtfinala; Bogdanović bez promašaja!

Izvor: B92, 03.Sep.2023, 15:45

Dominacija Srbije: Orlovi sa +33 do četvrtfinala; Bogdanović bez promašaja!

Košarkaši Srbije pobedili su Dominikansku Republiku rezultatom 112:79 u drugom meču druge faze Mundobasketa.

Srbija se podigla nakon poraza od Italije i četvrtfinale obezbedila pobedom nad Dominikanskom Republikom.

Od samog starta su "Orlovi" nametnuli svoj ritam, a meč je otvoren trojkom Vanje Marinkovića, na šta su se nadovezali sjajni Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

Bogdan Bogdanović je imao 20 poena i to bez promašaja! Dodao je i 5 asistencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Po 16 poena imali su Nikola Milutinov i Vanja Marinković, 14 Petrušev, 12 Jović uz 6 skokova i 7 asistencija, a 10 poena imao je Marko Gudurić.

U strelce se samo Nikola Jović nije upisao, a on je imao 5 asistencija, dok je Ristić imao 4 poena bez promašaja, Davidovac 3, Avramović 8 i Dobrić 9 poena.

Nije Dominikanskoj Republici mogao da pomogne ni dobro raspoloženi Karl Entoni Tauns, pa je selektor Nestor Garsija morao da iskoristi oba tajm-auta u prvoj četvrtini, a drugi je zvao pri vođstvu Srbije 24:9.

Jović je igrao kao u najboljim danima i imao mnogo asistencija (5 u prvom kvartalu), a malo izgubljenih lopti i uz dobar šut bekova i sigurnog centra je to maltene oduvek bio recept za pobede.

Rapsodija Srbije i 29 ubačenih poena u prvoj četvrtini nagovestilo je kako će se ova utakmica odvijati u nastavku.

Već na poluvremenu su izabranici Svetislava Pešića imali 56 ubačenih poena, a radovao je i mali broj promašaja glavnih igrača.

U drugom poluvremenu nije bilo nikakvih problema i Srbija je kruzirala do pobede i četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.