Dominacija Slovenaca na Tur dFransu

Izvor: B92, 11.Sep.2020, 17:36

Dominacija Slovenaca na Tur d'Fransu

Primož Roglič, biciklista Jumbo Visme, uvećao je prednost u odnosu na ljute rivale posle 13. etape Tur d'Fransa koja je vožena do Pas de Pejrola.

Na brdskoj etapi slavio je Daniel Felipe Martines koji se nalazio u velikom begu, a iza njega na cilj su stigli Nemci Lenard Kama i Maksimilijan Šahman.

Njihov plasman nije uticao na generalni plasman jer se nalaze daleko od vodećih, te ih je glavna grupa pustila da se bore za etapnu pobedu.

Mnogo zanimljivije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo je u grupi žute majice gde su Slovenci Primož Roglič i Tadej Pogačar napravili lepu razliku u odnosu na prošlogodišnjeg pobednika Egana Bernala.

Njih dvojica stigla su sa istim vremenom, 6:05 lošijim od pobednika, međutim sa čak 38 sekundi ispred Bernala i Urana, odnosno 37 ispred Jejtsa i Kintane.

Ovo nije prvi put da Roglič i Pogačar predvode grupu favorita i za sada su pokazali da su najjači na Tur d'Fransu.

Roglič je prvi u generalnom plasmanu sa 44 sekundi ispred mladog Pogačara, treći je Bernal sa 59 sekundi lošijim vremenom, a onda slede Rigoberto Uran (+1:10), Nairo Kintana (+1:12), Migel Anhel Lopes, Adam Jejts, Mikel Landa, Riči Port i Enrik Mas.

Naredna etapa takođe je brdska i videćemo kako će reagovati ostali favoriti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DOMINACIJA SLOVENACA NA TUR D'FRANSU! Martinesu 13. etapa Tura, Roglič učvrstio vođstvo!

Izvor: Kurir, 11.Sep.2020

Kolumbijski biciklista Danijel Martines pobednik je 13. etape Trke oko Francuske koja je danas vožena od Šatelgijona do Puj Mari Kantala.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.