Dolbergove minijature srušile Vels  Danska pokerom do četvrtfinala VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 16:54

Dolbergove minijature srušile Vels " Danska "pokerom" do četvrtfinala VIDEO

Fudbaleri Danske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su u prvoj utakmici nokaut faze savladali Vels rezultatom 4:0 (1:0).

Skandinavci će u borbi za polufinale za protivnika imati boljeg iz duela između Holandije i Češke koji se igra u nedelju od 18 časova u Budimpešti.

Za sada se zna da će Danci svoj četvrtinalni meč igrati 3. jula u Bakuu, ali nije izvesno u kakvom sastavu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jer, osim Kristijana Eriksena pred ovaj susret stigla je neočekivana informacija da je povređen Jusuf Poulsen, a da je bolestan Danijel Vas.

Tokom meča su se na povredu požalili i Tomas Dilejni i Simon Kjaer, pa su preventivno zamenjeni u momentima kada je sve bilo rešeno, ali biće dovoljno vremena da se svi oporave i suprotstave Holanđanima ili Česima.

Velšani su bolje otvorili ovu utakmicu i zaista bili opasniji na početku, ali nisu imali sreće da dođu do gola posle veoma dobrog udarca Gereta Bejla sa distance, odnosno, Erona Remzija kada je u više navrata izblokiran na ivici peterca.

I to je bilo sve od "zmajeva", jer je vrlo brzo Danska pojačala tempo i preuzela sve konce meča u svoje ruke.

Bivala je sve opasnija po golman Vorda, nekoliko puta zapretila iz više kornera u nizu, a u 27. minutu je sevnuo udarac Kaspera Dolberga koji je bio neodbranjiv.

Fudbaler Nice, a bivši igrač Ajaksa, obeležio je na prelep način povratak na "Johan Krojf" arenu.

Posle datog gola, Danci su nastavili da kontrolišu utakmicu i u potpunosti upasive sve pokušaje Velšana da odgovore.

Toliko su bili nemoćni, da su Bejl i drugovi pokušavali iz auta da centriraju, ali ni to nije predstavljalo nikakav problem za Kaspera Šmajhela.

U nastavku se razigrao i napadač Barselone Martin Brajtvajt koji je posle četiri minuta igre u nastavku izveo prodor koji je rezultovao drugim golom Kaspera Dolberga.

Probio je Brajtvajt, centrirao po zemlji, usledila je velika greška odbrane Velsa koja je namestila kao na tacni loptu za Dolberga koji taj poklon nije propustio.

Velšani su se unervozili, počeli da pričaju sa sudijom Zibertom, pa čak i biju protivničke igrače, dobijaju kartone, ali i golove u svojoj mreži.

Danska je u 88. minutu zatvorila utakmicu golom Joakima Melea iz kontranapada, ali tu nije bio kraj.

Najpre je u 90. minutu Vilson dobio direktan crveni karton zbog veoma grubog i namernog prekršaja.

U četvrtom minutu nadoknade u strelce se upisao i Martin Brajtvajt i tako zaokružio sjajnu partiju postavivši konačnih 4:0.

EURO, osmina finala:

26. jun:

Vels Danska 0:4 (0:1) (Amsterdam)

Dolberg 27, 49, Mele 88, Brajtvajt 90+4

21.00 Italija – Austrija (London)

27. jun:

18.00 Holandija – Češka (Budimpešta)

21.00 Belgija – Portugal (Sevilja)

28. jun:

18.00 Hrvatska – Španija (Kopenhagen)

21.00 Francuska – Švajcarska (Bukurešt)

29. jun:

18.00 Engleska – Nemačka (London)

21.00 Švedska – Ukrajina (Glazgov)

Sva dešavanja sa "Johan Krojf" arene u Amsterdamu pratili smo u Live BLOG-u na B92.net:
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maestralna Danska: Četvorka za četvrtfinale EURO!

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2021

Fudbaleri Danske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su u meču osmine finala savladali Vels na Johan Krojf areni u Amsterdamu rezultatom 4:0 (1:0). U borbi za polufinale, Skandinavci čekaju boljeg iz duela Holandija - Češka, koji je na programu u nedelju od 18 časova.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.