Doktorska disertacija Markusa Vilijamsa - više asistencija nego poena: Čoveče, pa to je ludo! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorska disertacija Markusa Vilijamsa - više asistencija nego poena: Čoveče, pa to je ludo! (VIDEO)

"Taj osećaj, kada 'snimiš' saigrača u poslednjem momentu i podeliš mu odličnu loptu, to ima Markus Vilijams", kaže Boban Marjanović, posle još jedne sjajne partije Amerikanca u Evroligi

Pričajući o tome koliko je zadovoljan svojim plejmejkerskim sposobnostima, Boban Marjanović je otkrio i ko je glavni krivac za to što se njegov pregled igre drastično popravio. Naravno, u pitanju je njegov partner, s kojim čini fatalni evroligaški tandem - Markus Vilijams.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
"Taj osećaj, kada 'snimiš' saigrača u poslednjem momentu i podeliš mu odličnu loptu, to ima Markus Vilijams. On je izvanredan u tome, stvarno je doktor. Dosta toga sam naučio i od njega, što dosta pomaže mojoj igri", rekao je Bobi posle meča.

To je momentalno nateralo novinara MOZZART Sporta da se uputi ka mestu na kojem sedi popularni Vili i čuje šta on ima da kaže na ovu temu, ali i činjenicu da je u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima (računajući i Neptunas) ubeležio više asistencija nego poena (34 koša i 46 uspešnih dodavanja). Naravno, američki organizator igre imao je samo reči hvale za 222 centimetara visokog centra, ali i ostale saigrače.

Sebe nikako nije želeo da stavi u prvi plan.

"Sve što se dešava u mojoj igri zaslužni su moji saigrači. Oni su ti koji me teraju da svoju igru podignem na jedan viši nivo. Bobi je mašina koja koristi svaku šansu koja mu se ukaže. Svi znaju koliko je visok i da je jako sposoban igrač, što je i sada pokazao sa nekoliko dobrih poteza, tako da mi nije teško da ga 'hranim' loptama. A i on ostale, a-ha-ha", ističe Vilijams u razgovoru za naš portal, a zatim nastavlja:

"Tako je i sa ostalim igračima u timu. Momci koriste šuteve i prilike. Mi igramo napadačku košarku, a ja se trudim da loptu podelim saigračima i napravimo nešto dobro. Poslednjih nekoliko utakmica sarađivali smo stvarno jako dobro, igramo pametno, što je najbitnije. Čak i meč sa Galatom, koji smo izgubili, bio je odličan. To je jedna od naših najboljih partija ove sezone. Iskreno, nisam znao za te podatke koje si mi izneo, ali to je stvarno ludo, čoveče".



U čast preminulog Marka Ivkovića, organizovanog navijanja nije bilo. Ali, sjajni plejmejker ističe da je kompletan tim dobio željenu snagu da izgura i ovu tešku utakmicu.

"U svim ostalim situacijama i utakmicama, protiv Galatasaraja, Valensije i Olimpijakosa publika je bila neverovatna, iznad svakog proseka koji sam ja imao priliku da vidim. Na ovoj utakmici publika je bila mirna... Nažalost, svi znamo i zašto i nama je jako teško palo sve to što se desilo u Istanbulu, posebno gubitak Marka... Protiv Neptunasa publika je bila kao i u većini hala u Evropi. Ali i to nam je dalo snagu, motivaciju i želju da napravimo veliki podvig i ja sam im zahvalan što su tu sa nama. Naravno, znam da će već od naredne utakmice biti tu sa nama i da će nam pružiti spektakularno navijanje, kao što je to bilo do sada", zaključio je Vilijams.



(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.