Izvor: Piplmetar.rs, 27.Feb.2024, 10:30

Doktorska disertacija Jirgena Klopa

Fudbaleri Liverpula osvojili su juče prvi trofej u ovoj sezoni. Podignut je pehar Liga kupa na „Vembliju“ pošto je minimalnim rezultatom, posle više od 120 minuta igre, savladan Čelsi.
Jedan od poslednjih, a možda i poslednji trofej Liverpula u eri Jirgena Klopa koja se može okarekteristai kao zlatnom u istoriji kluba. Moderni Bil Šenkli „Enfild rouda“ odlazi pošto se sezona završi i naslednik će imati najteži mogući posao na svetu – da zadrži barem približan >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nivo Liverpula u sezonama koje dolaze.
Liverpul je na impresivan način došao do trofeja, bez čak 11 momaka koji bi sigurno nastupali ili bili u konkurenciji za 11. Nemac nije mogao da računa na: Alisona, Trenta, Matipa, Soboslaja, Bajčetića, Tijaga, Džounsa, Salaha, Žotu, Nunjeza, a ubrzo po početku utakmice i Gravenberha koji zbog krvničkog starta Kajseda mora da nosi longetu neko vreme i pitanje je kada će ponovo biti spreman.
Veliko je pitanje da li bi bilo koji trener uspeo ono što je Jirgen prošle večeri u takvom odnosu snaga. Čelsiju su, recimo, nedostajali samo Tijago Silva i Ris Džejms.
Adrijan, Gomez, Cimikas, Klark, Mekonel, Kumas, Dans, Kuansa, Nioni. To su igrači koje je Jirgen Klop imao na raspolaganju na klupi za ovaj meč. Ne, nije u pitanju utakmica U21 timova… Šestorica su dobila priliku da uđu tokom utakmice i bili su na visini zadatka. Da ne bude zabune, Čelsi je izveo sastav koji je u proseku mlađi od Liverpulovog, s tim da su njihovi mladi fudbaleri plaćeni po više desetina miliona evra, dok su „crveni“ promovisali čak petoricu akademaca kroz ovaj duel, a to su Klark, Mekonel, Kuansa, Dans i Bredli. Ako dodamo i golmana Kvivina Kelehera i Harvija Eliota koji su odigrali 120 minuta, onda je to čak sedam izdanaka Liverpulove škole.
„Ovo mi je najdraži trofej u karijeri“, rekao je Jirgen po završetku utakmice i to su reči koje svedoče o tome koliko je zaista bilo teško nastupati sa rosterom koji su imali na raspolaganju.
Stoga se postavljaju pitanja: da li bi Pep Gvardiola uspeo slično kada bi se našao u situaciji da ne može da računa na dvocifren broj svojih prvotimaca usl

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.