Izvor: Blic, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazaću da sam bio dobar izbor

Dokazaću da sam bio dobar izbor

Novi trener Partizana Miroslav Đukić priznao je da je imao grešaka u karijeri, a jedna od njih je prošlogodišnja izjava da mu je žao što kao igrač nije nosio dres Crvene zvezde.

To su mu zamerili i navijači crno-belih, međutim, kormilar tima iz Humske na sve to kaže:

- U životu svi grešimo, ali je bitno da na kraju nađemo pravi put. Verujte, ne postoji 'grobar' koji želi bolje Partizanu od mene. U javnosti su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se javile zamerke oko vašeg iskustva, s obzirom na to da nikada do sada niste vodili nijedan klub?

- Trenere nikada nisam delio na početnike i veterane. Ako je kvalitet nekog trenera samo to što je veteran, onda je to u savremenom fudbalu jako malo, a rezultati će pokazati da li sam dovoljno dobar. Ne plaši me to što mi je ovo prvi put da vodim neki klub. Partizan je vrh našeg fudbala i ja se nalazim na poziciji koje je privilegija, a sasvim je normalno kada ste na takvom mestu, da su jedni za vas a drugi protiv. Nikada se do sada nisam dizao kada su me hvalili, ali ni padao kada su me kritikovali i tako ću nastaviti da se ponašam i ubuduće - kaže novi šef struke crno-belih Miroslav Đukić.

Koliko ste stigli da upoznate tim Partizana?

- Mislim da je ovo dobra ekipa, koju čini 90 odsto mladosti i 10 odsto veterana. Igračima sam rekao da hoću da igramo čvrsto, agresivno, brzo i jednostavno. Sada imamo mnogo igrača na treninzima i svakako taj broj treba smanjiti kako bismo normalno funkcionisali. To ću sigurno uraditi do ponedeljka, jer mi je potrebno još malo vremena da vidim sa kakvim igračima raspolažem. Najverovatnije ću ostaviti 25 fudbalera, što je razuman broj. Nije dobro kada dve ekipe na treningu igraju, a ostali trče pored terena. Kako ste isplanirali pripreme?

- Kao i na početku svakih priprema, akcenat smo stavili na fizičku spremnost, ali do odlaska u Dubai 28. januara glavni rekvizit na treninzima biće lopta. U Beogradu ćemo odigrati dve utakmice, jednu protiv prvoligaša, a drugu protiv drugoligaša. Planiramo da u Dubaiju odigramo tri utakmice, a insistiraću da to budu jaki protivnici. Ne želim da skupljam poene na pripremama, već da steknem uvid koliko zaista možemo. Po povratku ćemo imati generalnu probu. Šta vam je primarni cilj na novom poslu?

- Na prvom mestu mi je da kod ovih mladih igrača stvorim pobedničku filozofiju. Partizan je klub koji živi od pobeda i treba tako i da razmišljaju. Pored toga radiću sa ekipom dosta na taktičkom delu jer sam tu primetio veliki prostor za popravku.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.