Dok se čeka špic, Čelsi završio beka od 26.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jan.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok se čeka špic, Čelsi završio beka od 26.000.000 evra!

Sutra promocija drugog pojačanja na Stamfrod Bridžu

Dok traje zavrzlama oko rokade napadača i iščekuju se odlazak Mišija Batšuajia i dolazak Olivijea Žirua, Čelsi je priveo kraju posao oko dovođenja levog beka koji će biti alternativa Markosu Alonsu.

Poslednje vesti iz Italije glase da se Čelsi napokon dogovorio transfer brazilskog levog beka Emersona Palmijerija iz Rome i da će on večeras biti u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a da sutra slede lekarski pregledi i promocija sa Stamford Bridžu.

Emerson Palmijeri je trebalo da dođe u Čelsi u paketu sa Edinom Džekom, ali je transfer bosanskog napadača propao i Brazilac sam putuje iz Rima za London. Engleski šampiona će italijanskom klubu platiti 20.000.000 evra za obeštećenje plus dodatnih 6.000.000 evra kroz bonuse.

Konte je insistirao na dovođenju Palmijerija jer mu je potrebna podrška za Markosa Alonsa koji je nezamenjiv kraj leve aut-linije i nije imao priordnu zamenu pa je povremeno silom prilika na levom boku igrao desni bek David Zapakosta. Interesantno je da su sva trojica pomenutih bekova došli kao Konteove želje iz Serije A. Inače, prva meta je bio Aleks Sandro iz Juventusa ali sa cenom od 70.000.000 evra je očigledno bio preskup, pa se Konte odlučio za jeftiniju varijantu.

Emerson Palmijeri je stigao u Romu pre dve i po godine iz Palerma za samo 2.000.000 evra i odlično počeo mandata uresu Vučice. Međutim u poslednje kolu prošle sezone je pokidao ligamente kolena, u klub je došao Aleksandar Kolarov i sjajnim igrama ga istisnuo iz prve postave. Roma nije želela da odbije unosnu ponudu za igrača koji je rezerva, a ni Emerson se nije bunio protiv selidbe u Čelsi.

Brazilac će biti drugo pojačanje Čelsija ove zime, pošto je prethodno došao Ros Barkli iz Čelsija.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.