Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 14:23

Dok čeka Kavanija i Teljesa Junajted potrošio 40.000.000 na dvojicu tinejdžera

Amad Traore stiže iz Atalante, Fakundo Pelistri iz Penjarola...

Radi Mančester Junajted na jačanju aktuelnog igračkog kadra, ali uporedo misli i na budućnost. I ne samo da misli, nego i po tom pitanju dejstvuje poslednjeg dana prelaznog roka.

U danu kada na Old Trafordu očekuju zvanično predstavljanje Edinsona Kavanija i Aleksa Teljesa, Junajted je završio dva velika transfera tinejdžera. Prvog smo danas već pominjali u našem blogu. U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Fakundo Pelistri (18), a drugi je supertalentovani krilni napadač Atalante Amad Traore (18).

Kako javlja dobro obavešteni transfer guru iz Italije Fabricio Romano Mančester je utanačio sve detalje sa klubom iz Bergama, lični uslovi s igračem ugovoreni su još ranije, tako je posao sklopljen. A pazite sad - Atalanti na ime obeštećenja ide 30.000.000 evra u cugu, plus bonusi?! I sve to za dečaka koji je odigrao samo 24 minuta seniorskog fudbala...

Prema sporazumu dva kluba Amad Traore kompletiraće transfer u Mančester Junajted u januaru mesecu, pošto je radna dozvola još na čekanju. Romano još navodi da je izvesno kako će trostruki šampion Evrope odmah poslati na pozajmicu Traorea, te da će uzeti da konkuriše za prvi tim tek krajem 2021. godine.

Za njega su prethodnih nedelja interesovanje pokazivali Parma i Verona. Radilo se o upitu za zajam.

Slična sudbina čeka i Fakunda Pelistrija, mlađanog Urugvajca koji je jutros uspešno prošao lekarske preglede i zaputio se na Ostrvo. Očekuje se da do kraja dana stavi paraf na višegodišnji ugovor sa Đavolima. Radi se o napadaču Penjarola koji ipak ima nešto više iskustva na seniorskom nivou od Traorea. Ali teško da će odmah dobiti šansu u prvom timu...

Englezi će za Pelistrija izdvojiti 10.000.000 evra.

Pa kažu kriza. Možda je negde i osećaju. U Mančesteru sigurno ne. U suprotnom ne bi poslednjeg dana prelaznog roka pazarili za budućnost i trošili preko 40.000.000 evra.

I sve to posle onog debakla od Totenhema.

Ludost ili pametno ulaganje?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.