Dok Nole maršira ka vrhu, Janko ga vidi baš tamo!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok Nole maršira ka vrhu, Janko ga vidi baš tamo!

Kako Đoković stoji na večnoj listi? Ovog ponedeljka, ostavio je za sobom Rafu Nadala. "Plan je da bude najbolji u istoriji", objašnjava Janko Tipsarević.

Odavno nema vesti u nedeljnim izveštajima o stanju na vrhu ATP liste.

Jutarnji ritual ponedeljkom, neizbežan za najuspešnije tenisere, Novak Đoković odavno može da preskoči, jer je miran na čelu tabele. Tako je i ove sedmice, u kojoj razlika između njega i prvog pratioca Rodžera Federera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iznosi ogromnih 4.310 poena.

Stoga, danas se takođe više priča o ulasku srpskog tenisera u istoriju nego o borbi za čelo tabele.

Trenutno, Novak zauzima šestu poziciju na listi tenisera koji su najviše nedelja proveli na prvom mestu. U ponedeljak je “načeo” svoju 142. lidersku sedmicu i tako prestigao Rafaela Nadala, koji je ostao iza njega sa 141 nedeljom vođstva.

Naredna Đokovićeva "meta" je Džon Mekinro (170 sedmica na vrhu), koga bi mogao da prestigne 9. novembra. Naravno, pod uslovom da i do tada neprekidno "drži" prvu poziciju.

Janko Tipsarević govorio je u izjavi za sajt atpworldtour.com “napadu” svog prijatelja na prvo mesto večne liste. Trenutno, na toj poziciji je Federer, sa čak 302 nedelje na vrhu.

"Ako mene pitate, njegov cilj je da prestigne Federera, iako to sada izgleda prilično daleko. Mislim da je njegov definitivni cilj da postane najbolji igrač svih vremena", konstatovao je Janko.

Foto: MN Press

Đokovićev saigrač iz Dejvis kup reprezentacije oduševljen je činjenicom da je Novak podigao tenis kao sport na potpuno novi nivo.

"... I ne samo to, već je podigao nivo igre u eri Federera i Nadala, najvećih tenisera u istoriji ovog sporta. Odjednom se, praktično niodkuda, pojavio neki dečko i podigao letvicu kada su mnogi pomislili da ne može biti viša", dodao je Janko.

Đoković je prvi put postao lider ATP trke 4. jula 2011, kada je trijumfom protiv Rodžera Federera osvojio Vimbldon, takođe prvi put. Od te godine do danas, odigrao je 344 meča i pobedio u 305. U međuvremenu, podigao je 33 od svog 51 trofeja.

Od 2011, Novak je osvojio sedam od sedam od 17 Grend slemova i još pet puta igrao u finalu.

"Trenutno, Đoković je najbolji teniser. Igra sa ogromnim samopouzdanjem, verujući u svoje udarce. Njegova kondicija i fizička sprema su neverovatni. Veoma je brz i poseduje sve kvalitete – raznovrsne udarce, sjajnu koncentraciju na svaki poen...", rekao je o Srbinu David Ferer.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.